Brnabić: Srbija kredibilan i pouzdan partner Evropske unije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je juče sa međunarodnim specijalnim izaslanikom za implementaciju sankcija Evropske unije Dejvidom O’Salivenom, čiji je fokus u radu angažman u dijalogu sa trećim državama i saradnja u zajedničkim akcijama u cilju sprečavanja zaobilaženja sankcija.

Brnabić je u razgovoru rekla da Republika Srbija nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, ali da naša zemlja nikako nije i neće biti platforma za zaobilaženje sankcija koje je Evropska unija uvela.

Kada je reč o ratu u Ukrajini, Srbija nije vrednosno neutralna i jasno smo se odredili u vezi sa narušavanjem teritorijalnog integriteta Ukrajine, dodala je Brnabić.

Predsednica Vlade je istakla da je Srbija kredibilan i pouzdan partner.

O’Saliven je razmenio mišljenje sa predsednicom Vlade o konkretnim koracima koje treba realizovati sa trećim zemljama kako bi se sprečilo zaobilaženje sankcija i zahvalio na otvorenom i konstruktivnom stavu i spremnosti za dalju saradnju.

O’Saliven je na početku sastanka, predsednici Vlade izrazio saučešće povodom tragičnih događaja koji su prošle nedelje potresli Srbiju.

Sastanku je prisustvovao i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *