Brnabić: Srbija ceni podršku Austrije na evropskom putu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa ambasadorom Austrije Nikolausom Luterotijem da Srbija izuzetno ceni kontinuiranu podršku Austrije procesu evropskih integracija i otvaranju novih poglavlja.

Predsednica vlade ocenila je da je Srbija pokazala svoje jasno opredeljenje za evropski put i da ključ daljeg napretka vidi u posvećenom radu na unapređenju oblasti vladavine prava, pre svega kroz sistemsku reformu pravosudnog sistema.

Ona je navela da je Srbija spremna za otvaranje novih poglavlja, i da je podrška Austrije u valorizaciji postignutog od velikog značaja.

Ambasador Luteroti uručio je čestitku kancelara Sebastijana Kurca premijerki Brnabić i novoj Vladi Srbije, ističući da je Srbija u proteklom periodu napravila važne reformske promene.

On je preneo poruku da je njegova zemlja čvrsto opredeljena da Srbiji i dalje bude podrška u procesu evropskih integracija.

Luteroti je zahvalio premijerki Brnabić i Vladi Srbije na podršci nakon nedavnog terorističkog napada u Beču, ističući da, pored očuvanja zdravlja građana u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, saradnja u oblasti borbe protiv terorizma, treba da bude okosnica međudržavne saradnje.

Sagovornici su se saglasili da su dve zemlje važni ekonomski partneri i izrazili interes za dalje intenziviranje ekonomske saradnje i dolazak novih austrijskih kompanija na srpsko tržište.

Na sastanku su razmatrane i mogućnosti za saradnju na projektima u oblasti zaštite životne sredine.

Premijerka Brnabić zahvalila je na pomoći austrijske vlade tokom epidemiološke krize, izrazivši uverenje da će naše države uspeti da očuvaju, kako privrednu stabilnost, tako i zdravstveni sistem i zdravlje svojih građana.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *