Brnabić se sastala sa članovima Radne grupe za izradu Nacrta medijske strategije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se juče sa članovima Radne grupe za izradu Nacrta medijske strategije i sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja.

Na sastanku su razmatrani komentari i sugestije na Nacrt dokumenta koje je izradio ekspert Evropske komisije iz Brisela dr Frančesko Šakitano, nakon što je Radna grupa usaglasila otvorena pitanja u tom dokumentu. U komentarima koje je ekspert EK izradio, ističe se da je Radna grupa prihvatila važne preporuke koje su ranije dostavljene i kojima se znatno poboljšava kvalitet nacrta strategije.

Nacrt medijske strategije, u skladu sa procedurom, biće dostavljen na mišljenje nadležnim ministarstvima, nakon čega sledi usvajanje na vladi.

Premijerka Brnabić istakla je da će članovi Radne grupe biti upoznati sa svim mišljenjima nadležnih ministrarstava, kako bi proces do kraja i u celosti bio transparentan i inkluzivan.

Članovi Medijske koalicije predali su predsednici vlade Ani Brnabić spisak zahteva čiji je cilj sveukupno unapređenje medijske scene u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio sa saradnicima i predstavnici Delegacije EU u Srbiji, partnera koji sarađuju u procesu izrade Medijske strategije.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *