Brnabić sa Hansom Klugeom o širenju saradnje u okviru unapređenja zdravstvenog sistema u Srbiji

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hansom Klugeom o širenju saradnje u okviru unapređenja zdravstvenog sistema u Srbiji kao i o podršci u borbi protiv korona virusa.

Premijerka Brnabić je čestitala Klugeu na novoj funkciji i izrazila zadovoljstvo što je posetio Srbiju odmah po imenovanju. Premijerka Brnabić je naglasila da Srbija ozbiljno radi na unapređenju zdravstvenog sistema kao i da se uskoro očekuje realizacija brojnih projekata, od kojih rekonstrukcije Kliničkih centara u zemlji spadaju u prioritetne.

Direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Kluge je ocenio da je saradnja sa Ministarstvom zdravlja odlična, kao i da je Srbija spremna da se suoči sa eventualnim širenjem korona virusa.

Sagovornici su se složili da treba raditi na preventivnim merama u slučaju da se korona virus proširi, ali da mora da se radi i na suzbijanju širenja lažnih vesti koje uzrokuju porast panike među stanovništvom.

Sastanku je prisustvovao i ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar.

Brnabić predsedavala konstitutivnoj sednici Komisije za kapitalne investicije

Ana Brnabić predsedavala je danas konstitutivnoj sednici Komisije za kapitalne investicije, koja će se baviti donošenjem odluka o spremnosti predloga projektnih ideja i projekata u Republici Srbiji.

U okviru Komisije formirana su radna tela po sektorima zadužena za upravljanje kapitalnim investicijama u Republici Srbiji kroz sprovođenje investicionog programa “Srbija 2025”. Ona će na mesečnom nivou izveštavati Komisiju o napretku implenetacije programa, a Ministarstvo finansija će, prema metodlogiji, voditi integrisanu bazu kapitalnih projekata u cilju praćenja njihove realizacije.

Ovaj program obuhvata projekte u vrednosti od 14 milijardi evra, iz sfere privrede, populacione politike, poljoprivrede, infrastrukture, trgovine i turizama, zdravstva, obrazovanja i kulture i drugih oblasti, čija se realizacija planira u narednih pet godina.

Telom će predsedavati predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, a za potpredsednike su izabrani ministar finansija Siniša Mali, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

INFO 24 / Foto: bbc.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *