Brnabić sa generalnim sekretarom Muslimanske svetske lige o uspostavljanju saradnje

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa generalnim sekretarom Muslimanske svetske lige – Rabite, Muhamedom Abdelom Kerimom El Isom o uspostavljanju saradnje i dijaloga sa ovom organizacijom.

Predsednica Vlade izrazila je poštovanje za sve aktivnosti koje Muslimanska svetska liga sprovodi u cilju promocije tolerancije i međuverskog dijaloga, verskih i manjinskih prava, borbu protiv verskog ekstremizma i netolerancije, ističući da su upravo ovo vrednosti koje Srbija promoviše i neguje u svom društvu.

Srbija, zemlja sa najvećim brojem nacionalnih manjina u regionu, posvećena je kontinuiranom unapređenju njihovog položaja i integrisanja u širu društvenu zajednicu, objasnila je premijerka i dodala da Vlada Srbije vodi politiku izgradnje društva i države u kojoj su svi građani ravnopravni i jednaki, bez obzira na nacionalnu pripadnost, religiju ili jezik.

Ona je istakla da je ponosna zbog činjenice da u Srbiji postoji dvadeset i dva saveta nacionalnih manjina. Visok stepen tolerancije i otvorenosti našeg društva, ne samo da doprinosi zajedništvu i bogatstvu naše zemlje, već i služi kao primer drugim državama regiona, zaključila je premijerka.

Generalni sekretar El Isa ocenio je da je izuzetno zadovoljan nivoom poštovanja različitih nacionalnih manjina i verskih zajednica u Srbiji. Muslimanska zajednica u Srbiji prenela je, kako je istakao, da su ponosni što su građani države koja poštuje prava i slobode svih svojih građana, bez obzira na religiju i nacionalnu pripadnost.

Dijalog između Istoka i Zapada je veoma važan, a Srbija je zemlja koju vidimo kao važan stub tog dijaloga, ali i važan činilac stabilnosti u regionu, ocenio je El Isa i dodao da u budućnosti treba zajednički nastojati na građenju poverenja, stabilnosti i zajedništva čitavog regiona.

INFO 24 / Foto: bbc.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *