Brnabić razgovarala o nastavku saradnje sa Odil Reno-Baso

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas video-linkom sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno-Baso o nastavku zajedničkog rada na realizaciji projekata koji će doprineti jačanju srpske ekonomije i osnaživanju konkurentnosti zemlje.

Premijerka Brnabić je, izrazivši zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, istakla da podrška EBRD-a značajno utiče na razvoj i napredak Srbije, dodavši da su projekti iz oblasti zaštite životne sredine u fokusu Vlade Srbije. Ona je dodala da su na listi prioriteta i infrastrukturni projekti, zapošljavanje mladih a posebno digitalizacija, zahvalila na podršci za ulaganje u ruralni širokopojasni internet.

Reno-Baso je istakla da EBRD nastavlja da podržava Srbiju kroz projekte od vitalnog značaja za zemlju, dodavši da dele prioritete koje je premijerka Brnabić navela, naročito u oblasti zaštite životne sredine koja je od ključnog značaja za EU. Ona je naglasila da će EBRD nastaviti da pruža podršku privatnom sektoru, malim i srednjim preduzećima i najavila nova ulaganja u putnu i železničku infrastrukturu i u obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost.

Sagovornice su izrazile uverenje da će dobro osmišljena strategija realizacije novih projekata doprineti ekonomskom rastu i jačanju konkurentnosti Srbije.

Reno-Baso čestitala je premijerki Brnabić na načinu borbe protiv pandemije i merama koje je Srbija preduzela, a koje su omogućile da se ekonomija održi uprkos velikim izazovima.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Siniša Mali i ministarka privrede Anđelka Atanasković.

INFO 24 / RTV / Foto: Vlada Srbije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *