Brnabić: Primenjuju se dupli standardi – za Kipar važe rezolucije UN, a za Srbiju ne važe

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da se primenjuju dupli standardi u međunarodnim odnosima prema teritorijalnim sporovima i navela primer Kipra i KiM koje je nemačko Ministarstvo spoljnih poslova tretira na različite načine.

“Nemačko Ministarstvo spoljlnih poslova je reklo da rešenje dve Nemačke nije opcija za Kipar, nego je jedino rešenje kroz UN i poštovanje relevantnih rezolucija UN. Dakle, dve države nije opcija za Kipar, a kada govore o Srbiji to je valjda jedina opcija i nije opcija poštovanje rezilucija UN. Ali takva je realnost i mi moramo da radimo u tim okvirima, da očuvamo Srbiju i predsednik Vučić radi na tome”, rekla je premijerka.

Objasnila je da se mora raditi na ekonomskom jačanju Srbije paralelno sa zaštitom nacionalnih interesa u političkoj sferi.

Prezadovoljna sam posetom UAE i saradnjom dve zemlje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je prezadovoljna rezultatima nedavne posete Ujedinjenim arapskim emiratima, kao i nivoom saradnje između dve zemlje, u čemu je najveći doprinos imao predsednik Srbije Aleskandar Vučić.

Premijeka je kazala da je dobar odnos između dve zemlje, između ostalog, postignut zahvaljujući predsedniku Vučiću i njegovom međusobnom razumevanju i poštovanju sa šeikom Mohamedom bin Zajedom.

Podestila je da je ta saradnja i podrška Emirata Srbiji došla još u vreme kada je Vučić bio predsednik Vlade Srbije sa prvim jeftininim kreditom koji je dobijen od UAE i kojim je tadašnja vlada iskoristila da Srbija otplati skupe kredite koje su, kako je rekla, uzimale prethodne vlasti istakavši, da se paralelno sa tim krenulo u teške mere fisklane konsolidacije. 

Nemam nikakva očekivanja od Šolea, osim da se formira ZSO

Prmeijerka Ana Brnabić izjavila je da, pred posetu savetnika u Stejt departmentu Dereka Šolea Beogradu, nema ni dobra ni loša očekivanja, već samo da SAD ispune obećanje o formiranju Zajednice srpskih opština na KiM.

“Nemam nikakva očekivanja, ni dobra ni loša. Jedino što je važno i što je na stolu je obećanje SAD da će se krenuti sa formiranjem ZSO i to bi bilo dobro, to bi bila implementacije Briselskog sporazuma”, rekla je premijerka.

Ona je naglasila kako se ne dešavaju slučajno brojni medijski napisi i priče o predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovom sinu Danilu u ovom trenutku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *