Brnabić pozvala medije na odgovorno izveštavanje oko COVID-a

Premijerka Ana Brnabić ukazala je  da su se u pojedinim medijima pojavile navodne odluke zdravstvenog Kriznog štaba i pre nego što je sednica tog tela počela, te apelovala na medije da ozbiljno izveštavaju o situaciji u vezi sa virusom korona i da ne objavljuju senzacionalištičke vesti.

„Poštovani, ove “odluke“ Kriznog staba mediji su objavili pre nego što je sastanak štaba počeo. Još jednom molim medije za pomoć i podršku da, makar u vezi sa ovako važnim temama, obavestavaju odgovorno i ozbiljno, provere informacije i ne pustaju senzacionalističke i lažne vesti“, objavila je Brnabić za svom Tviter nalogu.

Do reakcije premijerke je došlo, pošto su pojedini mediji ranije danas, neposredno po početku sednice Kriznog štaba objavili da je već doneta odluka o obaveznom nošenju maski u zatvorenom prostoru, što se ispostavilo kao netačno, jer je doneta samo takva preporuka.

Krizni štab je danas doneo meru obavezne upotrebe maski u vozilima gradskog i prigradskog prevoza, kao što su mediji pre sednice i objavili.

INFO 24 / Tanjag / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *