Brnabić: Ponosna sam na svoju stranku

Premijerka Ana Brnabić istakla je da je ponosna na svoju stranku, jer SNS, za razliku od drugih, ne dozvoljava podelu među ljudima, medijima, a i zna da se izvini za svoje greške.

Brnabić je, nakon otvaranja bolnice u Batajnici, upitana na koji način će reagovati na izjave mladih stranačkih kolega u parlamentu koji su vređali ljude i medije, podsetila da je predsednik Aleksandar Vučić sinoć reagovao i jako dobro objasnio sve, te se i izvinio u ime stranke.

„Mislim da su pogrešili, mladi su, naučiće, razgovaraćemo sa njima. Kao stranka mnogo ulažemo u mlade. Oni su budućnost. A, Vučić je bio nedvosmislen i mislim da je govorio u ime cele stranke. Ponosna sam što sam član stranke čiji je predsednik odmah reagovao“, podvukla je Brnabić.

Upitala je novinarku koja je postavila pitanje na koji način su ona i njene kolege reagovale na otvorene pretnje upućene kolegama iz drugih medija od strane Dragana Ðilasa, kao i na koji način su reagovala sva medijska udruženja.

„Zašto su oni novinari drugog reda, manje važni. I oni su novinari i mediji. Zašto se, kada neki narodni poslanik kaže nestso što nije trebalo, digne tolika halabuka, a kada neko preti otvoreno drugim novinarima to nije ni tema. Hoćete vi sada osuditi to? Hoće li neko da traži izvinjenje? Nažalost, mislim da neće, jer postoje ljudi i mediji koji u Srbiji dele ljude na one prvog i drugog reda“, kazala je ona dodajući da je to za nju i predsednika Vučića nedopustivo.

Izrazila je žaljenje što postoji veliki broj medija u Srbiji koijima je to dopustivo i koji nisu ništa rekli na direktne pretnje Ðilasa nekim novinarima i medijima.

„Juče se onesvešćuju od tuge zato što je jedan mlad čovek, poslanik uradio nešto na šta je predsednik stranke odmah reagovao i izvinio se. To je prvi put u političkoj istoriji Srbije. Ponosna sam na svoju stranku, a mladi će naucćiti. Verujem da su već danas shvatili šta je predsednik hteo da kaže i kakvu poruku je uputio. To što su uradili je nekorektno i nije trebalo da se desi“, konstatovala je Brnabić.

Pozvala je sve da imaju iste standarde za sve ljude, za sve novinare, jer je samo tako moguće da zajedno gradimo društvo.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *