Brnabić: Odnosi Srbije i Italije utemeljeni su i na čvrstoj ekonomskoj saradnji

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ministrom za evropske poslove Republike Italije Vinćencom Amendolom da je čvrsta podrška Italije evropskom putu Srbije i stabilnosti regiona jedan od stubova uspešne bilateralne saradnje naših zemalja.

Odnosi Srbije i Italije utemeljeni su i na čvrstoj ekonomskoj saradnji, prenela je predsednica vlade, naglašavajući da je Italija jedan od najvažnijih ekonomskih partnera i najznačajnijih stranih investitora Srbije.

Ministar za evropske poslove Vinćenco Amendola potvrdio je podršku Italije evrointegracijama Srbije i naporima koje naša država ulaže u sprovođenju reformi. On je ponovio i stav italijanskog premijera Đuzepea Kontija, prilikom nedavne posete Beogradu, da je Italija čvrsta u nameri da bude ambasador Srbije na njenom evropskom putu.

Predsednica vlade pozdravila je nastojanja Italije da podrži početak pregovora Severne Makedonije i Albanije sa Evropskom unijom, što je ujedno i velika podrška stabilnosti čitavog regiona Zapadnog Balkana.

Amendola je ocenio da Srbija ide u dobrom pravcu, pre svega kada je u pitanju ekonomska stabilizacija države. On je pohvalio napore koje država ulaže u ekonomske reforme, povećanje životnog standarda i ekonomske sigurnosti građana Srbije.

Kako je premijerka objasnila, ekonomska stabilnost je jedan od prioriteta ove vlade, ali, takođe, i reforme u drugim oblastima, kao što je poboljšanje rada državne uprave i vladavina prava. Istakla je da je lično zadovoljna rezultatima u izradi dokumenta Medijske strategije, koji će u skladu sa procedurom, nakon mišljenja nadležnih ministarstava, biti prosleđen vladi na usvajanje.

Kada je u pitanju državna uprava, premijerka ocenjuje da će ključnu ulogu imati Nacionalna akademija za državnu upravu koja će obezbediti stručan kadar i bolji rad državne uprave u interesu svih građana Srbije.

Ministar za evropske poslove Italije istakao je da je veliki potencijal Srbije u mladom stručnom kadru, što je i ključ uspeha svake države.

INFO 24 / Foto: insajder.net ( Srđan Ilić )

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *