Brnabić: Nastavak snažne podrške Vlade studentima

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je juče studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji su zauzeli drugo mesto na 30. takmičenju “Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot“ u Beču, u konkurenciji 378 univerziteta, iz više od 80 zemalja sveta.

Takođe, na ovom takmičenju student Marko Došlić dobio je nagradu za jednog od najboljih govornika na takmičenju (Honorable Mention), a beogradski tim je pohvaljen i za jednu od najboljih tužbi (Honorable Mention for Claimant Memorandum) u pisanom delu takmičenja.

Predsednica Vlade je čestitala studentima i timu nastavnika na postignutom uspehu i izrazila im zahvalnost na tome kako su predstavljali Srbiju.

Ona je istakla da je njihov uspeh velika čast za našu zemlju i za Beogradski univerzitet i naglasila da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže u mlade, da bude snažna podrška studentima i dodatna motivacija da nadograđuju stečena znanja i konstantno teže usavršavanju, jer upravo su oni okosnica perspektivne budućnosti naše zemlje.

Studenti su izrazili želju da usavršavaju svoje znanje i veštine na univerzitetima u svetu, a nakon toga da se vrate u Srbiju kako bi doprineli razvoju svoje zajednice i države.

Sastanku su prisustvovali i rektor Beogradskog univerziteta prof. dr Vladan Đokić, dekan Pravnog fakulteta Zoran Mirković i mentori tima prof. dr Vladimir Pavić i doc. dr Milena Đorđević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *