Brnabić: Milijarda evra samo u zdravstvenu infrastrukturu

Srbija trenutno ulaže milijardu evra samo u zdravstvenu infrastrukturu. Tokom pandemije jedino su još u Kini i Rusiji izgradjene nove bolnice za kovid pacijente, istakla premijerka Brnabić, povodom otvaranja bolnice u Batajnici.

Brnabić je povodom otvaranja nove kovid bolnice u Batajnici rekla da je ona i bukvalno spasla živote ljudi, i dodala da su tokom pandemije jedino još u Kini i Rusiji izgrađene nove bolnice za prijem korona pozitivnih pacijenata.

Brnabić je za tv Hepi rekla da to što su za četiri meseca izgrađene dve nove bolnice predstavlja veliki ponos ali i uspeh cele Srbije i pokazatelj koliko Srbija može da uradi.

„Neverovatno je da ćemo iz borbe protiv korone izaći jači nego pre nje. U ekonomskom smislu, naša privreda će 2020. godinu završiti sa najboljim rezultatima u čitavoj Evropi“, istakla je Brnabić i podsetila da su „pre 2012. godine sve države Zapadnog Balkana imale i veće plate i veće penzije od nas“.

Dodala je da će Srbija iz aktuelne zdravstvene krize izaći sa velikim brojem novih laboratorija sa najmodernijom opremom.

Govoreći o vakcinmama, ona je navela da će se sve učiniti da bude što pre i da postoji široki spektar, a da će vakcine biti besplatne.

Rekla je i da vakcine neće biti obavezne, ali da će se apelovati na ljude da je prime.

Brnabić je ocenila kao „nedopustivo“ da neko govori da u Srbiji ne postoji sloboda medija ili da neko vrši pritisak na pravosuđe.

„Ako može to sve, nemojte samo da čitam u izveštajima o napretku (u pristupanju EU) da ne postoji sloboda medija i pritisci“, rekla je Brnabić, i dodala da kritike na odgovor države na zdravstvenu krizu, predstavljaju „populističke i političke ocene“.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *