BRNABIĆ: manje o temama koje nas razdvajaju

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je da je u Briselu imala konstruktivne sastanke sa evropskim parlamentarcima na kojima je razgovarala, između ostalog, o reformama koje su potrebne da Srbija sprovede na putu ka EU.

Brnabić je, nakon sastanaka sa Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom, Miroslavom Lajčakom i Žozepom Boreljom, rekla da su razgovarali o reformama u oblasti vladavine prava, implementaciji ODIR-ovih preporuka, međustranačkom dijalogu, dijalogu sa Prištinom.

Za predstojeću večeru kod Borelja, Brnabić je rekla da će razgovarati o regionalnoj saradnji, investicionom planu za Zapadni Balkan.

“Važno je za sve građane regiona da pričamo o konstruktivnim temama, a manje o temama koje nas razdvajaju, ali biće i njih”, rekla je Brnabić.

Кada je reč o vladavini prava, Brnabić je rekla da je Srbija u toj oblasti dosta uradila i da je to u ovom njenom mandatu apsolutni prioritet.

Podseća da se krenulo u ustavne reforme i najavljuje da sutra ima sastanak sa predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem i ministarkom pravde Majom Popović.

Što se tiče medija, Brnabić podseća da je usvojena Medijska strategija i akcioni plan za sprovođenje iste.

“Mnogo radimo i nadam se da će taj non pejper u oblasti vladavine prava biti bolji nego što je bio ranije, očekujem bolji izveštaj. Mi ćemo nastaviti da radimo jer radimo to zbog naših građana, a tako ćemo biti bliži i EU”, poručila je premijerka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *