Brnabić i Jan Bratu: Vlada Srbije i OEBS nastavljaju saradnju u sprovođenju reformi

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa šefom Misije OEBS u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom, koji je čestitao na izboru nove vlade i istakao da će ta misija nastaviti da bude partner Vladi u sprovođenju reformi i zajedničkih projekata.

Brnabić je izrazila zahvalnost na podršci koju Misija pruža u sveukupnim reformama u oblasti vladavine prava, zaštiti ljudskih i manjinskih prava, poručivši da će Vlada Srbije ostati posvećena nastavku reformi i jačanju vladavine prava.

Premijerka je rekla da će u oblasti medija i informisanja, na prvom mestu biti usvajanje seta izmena i dopuna medijskih zakona. Pored toga, potrebno je ubrzati rad na sprovođenju Medijske strategije i donošenju akcionog plana za naredni period.

Sagovornici su se posebno osvrnuli na slučaj pretnji koje su upućene redakciji dnevnog lista „Danas“ i istakli važnost i značaj brze i dobre reakcije MUP i Tužilaštva u ovom slučaju.

Ambasador Bratu je upoznao premijerku sa detaljima posete redakciji „Danasa“, zajedno sa članom Stalne radne grupe Veranom Matićem i predstavnikom MUP Bekirom Dudićem.

Brnabić je istakla da su nadležni organi u stalnom kontaktu i nastavljaju pažljivo da prate ovaj slučaj.

Predsednica Vlade je naglasila da će nastaviti da prati sve slučajeve pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika i da oni moraju biti slobodni i bezbedni u obavljanju novinarskog posla.

Šef Misije OEBS je, takođe, pozdravio rezultate koji su do sada postignuti u toj oblasti, pre svega rad SOS telefona za prijave pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i saradnju sa kontakt tačkama u MUP i tužilaštvima.

On je poručio da će OEBS nastaviti da podržava sve aktivnosti i dijalog Vlade sa novinarskim i medijskim udruženjima.

Premijerka je upoznala Bratua sa aktivnostima u vezi sa usvajanjem novog seta pravosudnih zakona i istakla važnost svih aktivnosti i reformi kako bi naše pravosuđe bilo efikasnije, u najboljem interesu građana.

Brnabić i Bratu su, takođe, razgovarali i o predstojećim izborima za savete nacionalnih manjina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *