Brnabić demantovala Tepić, Krizni štab u skladu sa Zakonom

Premijerka Brnabić oštro reagovala na novu laž Marinike Tepić da Krizni štab za suzbijanje kovida19 ne postoji i objavila zaključak Vlade Srbije o njegovom osnivanju.

Uprkos tome što Krizni štab za borbu protiv korone već mesecima postoji i radi, što svakodnevno mogu da vide i građani Srbije, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je na Tviteru da on uopšte ne postoji. Ona je još i prozvala Vladu Srbije da objavi rešenje o imenovanju, rekavši da ni ono ne postoji. Tepićeva je napisala da je to „fantomski Vučićev štab“ i rekla da je tužila premijerku Anu Brnabić zbog „laži i obmane“.

Ubrzo je stigla oštra reakcija premijerke Brnabic koja je na Tviteru demantovala navode Marinike Tepić.

„Suština svega što izgovorite je laž. Vama je laž pravilo i način vođenja celokupne vaše politike. Drsko i svakodnevno laganje. Ne “zaobilaženje istine“, već drsko, otvoreno, bestidno laganje“, navela je Ana Brnabić u objavi na svom tviter nalogu.

Brnabić je na Tviteru objavila link za Zaključak o obrazovanju Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, koji je na sajtu Vlade Srbije objavljen 27. jula.

U dokumentu se navodi da je pravni osnov za donošenje Zaključka o obrazovanju Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 sadržan je u Zakonu o Vladi (čl. 33 i 43).

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je ranije danas na tviteru da je krivično tužila predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić i članove Kriznog štaba zato što, kako je navela, „zakonska komisija nikada nije osnovana“, kao i „zbog laži i obmana“.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Twitter

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *