Brnabić: Brisel i Vašington čuju Srbe samo kad su na barikadama

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se čini da Brisel i Vašington čuju Srbe samo kada su na barikadama na Kosovu i Metohiji, a i tada ne baš dobro.

– Oni su na barikadama jer traže osnovna ljudska prava i ništa više od toga. Oni su napustili institucije samo zato što su tražili, nakon skoro deset godina, poštovanje Briselskog sporazuma i osnovna ljudska prava – rekla je Brnabićeva.

Dodaje da, pošto premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti kaže da ne postoji Briselski sporazum, ne zna, šta je, onda, problem ako Srbi sa KiM napuste prištinske istitucije.

Premijerka ističe da je duboko razočarana međunarodnom zajednicom.

– Duboko sam razočarana shvatanjem demokratije, odnosno poimanjem ljudskih prava Brisela i Vašingtona. Ako vidite kakav je bio decembar, počeo je postavljanjem Nenada Rašića za predstavnika srpskog naroda, a on je na izborima dobio 0,17 odsto glasova. Razočaravajući odgovor Brisela koji je pozvao obe strane na smirivanje tenzija, a tek nakon oštrije reakcije predsednika Srbije Aleksandra Vučića Brisel je opomenuo Prištinu – podsetila je predsednica Vlade Srbije.

Ona je dodala da je ovog meseca bilo 16 brtutalnih provokacija od strane Prištine, pre svega upad ROSU na sever KiM, da se ne zna gde je protivpravno privedeni Dejan Pantić, sa kojim se porodica nije ni čula, a da Brisel na sve to ćuti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *