Briga o građanima

Ono što me raduje jeste što smo i danas svedoci koliko država Srbija brine o građanima i o privredi.
Prijavilo se preko tri miliona građana za pomoć od države 30 plus 30 evra. Počeli su radovi na izgradnji kovid bolnice u Novom Sadu, gde je prisustvovao i predsednik države Aleksandar Vučić.
Dakle, u vremenu krize i u vremenu borbe protiv korona virusa Srbija pomaže svoju privredu, Srbija pomaže građane, Srbija gradi bolnice, gradi kovid bolnicu, a retko koja zemlja u Evropi može da se pohvali da tako pomaže i svoj narod i svoju privredu, koja je u dobrom delu zemalja EU znatno, ne mogu da kažem uništena, ali znatno oslabljena zbog korona virusa.


Srbija, sa druge strane, ima novca i da počne da gradi nove bolnice, a već imamo izgrađene kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu, kao i određene zdravstvene institucije širom Srbije.
Mi danas imamo situaciju da potpisujemo i sporazume sa zemljama u svetu, sa našim dragim prijateljima, sa našim prijateljskim državama, sa Kinom, Rusijom, SAD, Francuskom i drugim državama iz Evrope i sa drugih kontinenata.
Ovom prilikom bih posebno da se osvrnem na sporazum sa Francuskom, gde se deo sporazuma upravo odnosi na izgradnju metroa. Metro je jako bitan u Beogradu. Metro će učiniti Beograd onim što Beograd već jeste. Beograd je za mene najveća metropola u jugoistočnom delu Evrope, a izgradnjom jednog modernog metroa Beograd će biti i svetska metropola, sa svim onim svojim pogodnostima koje naš glavni grad zaslužuje.


Koliko se pažljivo sve to planira oko izgradnje metroa govori činjenica ne samo da će svi delovi Beograda biti povezani, nego čak i određene male opštine, a ja dolazim iz male opštine iz srca Beograda, sa Vračara, čini mi se samo da će Vračar imati pet ili šest metro stanica.


Dakle, ceo Beograd će biti spojen metro stanicama i najmodernijim saobraćajnicama.
Ne samo da će Srbija biti povezana brzim saobraćajnicama i brzim železničkim prugama Beograd-Novi Sad-Budimpešta, Beograd-Niš-Severna Makedonija, povezana zapadna i istočna Srbija, nego se vodi računa i o urbanim delovima naše Srbije, vodi se računa i o našem glavnom gradu.
Sa druge strane, imamo ove jako važne sporazume, ali je totalno neverovatno, a sreća pa građani Srbije to prepoznaju, što imamo svakodnevne neosnovane kritike od strane dela opozicije i bivšeg režima na račun Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, na račun svega onoga dobrog što se radi.


Dakle, u trenucima kada nam čestitaju kako naša država, predvođena Vučićem, dobro radi, kad nam čestitaju od SAD do Kine, dobijamo čestitke iz Japana, iz zemalja EU, iz zemalja arapskog sveta, od prijateljske Rusije, Francuska nam pruža ruku podrške, ceo region, samo nas kritikuju oni iznutra, i to jedan deo njih. Kritikuju nas tajkuni, koji su pokrali milione.


Dok Srbija vodi računa da podigne našu privredu, mi imamo kritiku od pojedinaca. Zašto? Zato što im ne odgovara. Ne odgovara im, jer prosto nisu navikli da dozvoljavaju da na čelu države budu oni koji ulažu u privredu, a ne da otimaju od privrede kao tajkuni bivšeg režima.
Sada vlast za razliku od bivšeg režima ne otima od građana nego pomaže građanima Srbije.

Uglješa Mrdić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *