Branićemo svoje interese, bez obzira na gotovo beznadežnu situaciju

Srbija zna šta su njeni nacionalni i državni interesi i nastaviće da se bori za svoj narod, i njegova prava bez obzira na to što je situacija gotovo beznadežna, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Nemate adekvatan odgovor, vidim da nam i unutrašnje prilike rešava Aljbin Kurti koji se raspričao o tome kako bi Srbija trebalo da izgleda i ko bi trebalo da bude na vlasti. Stanete, ćutite, pustite ih, svi su jaki i pametni. Mi ćemo da ih pustimo, neka oni rade svoj posao, mi ćemo svoj“, rekao je Vučić novinarima na aerodromu.

On je novinarima na aerodromu posle rekao da su za Srbiju dijalog i razgovor sa Prištinom najvažniji, ali ako oni misle da to nije potrebno, i da će na taj način svoje probleme da reše, kaže da sa tim nema problem.

Povodom toga što Kurti kaže da ga ne zanima dijalog sa Beogradom, već sa Srbima na Kosovu, Vučić napominje da predstavnici Srba sa Kosova nisu oni što dobiju 0,62 ili oni koji dobiju dva posto, već oni koji dobiju 95 odsto. Pokušali su oni na sve načine da instališu Srbe sa kojima hoće da razgovaraju od Rašića do Rade Trajković, pa im nije pošlo za rukom. Možete da kupite nekoga, a 95 odsto ljudi ne možete“, istakao je Vučić.

Ukazao je i da je za nas ovakva situacija izuzetno teška, gotovo beznadežna, posle 2004, 2008 i 1999 , ali da nama ostaje da se i dalje borimo za svoj narod, njegove interese i naše pravo, a dodaje, videćemo dokle i kako.

„Nama će biti teško, a njima je , kako kažu sve lako. Videćemo to lako kako će biti“, zaključio je Vučić.

Telekom neće više biti džak za udaranje zbog tajkunskih interesa

Telekom Srbije i državna imovina više neće moći biti uništavani zarad tajkunskih interesa kao što je bilo pre 15 godina, poručio je  predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, u izjavi novinarima, posle dočeka AstraZeneka vakcina na beogradskom aerodromu, upitan za izveštaj Evropskog parlamenta u kome se pominje Telekom, Jovanjica i Krušik, naglasio da Telekom neće više viti džak za udaranje samo da bi dvojica bili bogatiji i imali politički monopol nad svim.

On je istakao da je posao Telekoma da se bori na tržištu.

„Zahvaljujući normama koje smo mi doneli imate mogućnost da osim da budete kablovski operater možete da proizvodite program, što nemate pravo u mnogim drugim zemljama. Ali mislili smo da je to važno za slobodu izjašnjavanja i medija. Smatrali smo da je dobro da i tajkuni budu konkurencija državnim kompanijama“; objasnio je Vučić.

Istakao je da je nemoguće da kompanija, u kojoj ima državnog udela, bude , kako je rekao, išutirana sa tržišta.

„Želim uspeh Telekomu pošto je to kompanija naših grđana, i kažem da ona ne može biti uništavana“, naglasio je on.

Šta je problem s Jovanjicom? Država rešila,pohapsila…

Šta je afera u Jovanjici, država je razrešila taj slučaj i uhapsila ljude, upitao je  predsednik Aleksadnar Vučić komentarišući amandman na izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji, a koji se odnosi na slučaj Jovanjice, Telekoma i Krušika.

Na novinarsko pitanje kako komentariše izveštaj EP, odnosno amandmane na izveštaj, od kojih se u jednom navodi i zahtev nekolicine poslanika za rezultatima u slučajevima Krušik, Jovanjica, Telekom, i šta će Srbija uraditi po tom pitanju, Vučić je odgovorio:

„Da se razreši afera Jovanjica? Država je razrešila, pohapsila ljude. Ili mislite valjda da država treba da reaguje na Jovanjicu onako kako vi reagujete ili da formriamo novu državu Jovanjicu da bi neko bio zadovoljan?“.

On je upitao šta je afera u Jovanjici, da li to, što su se, kaže, pojavila dvojica koja nešto imišljaju, pa izgube i privatno na sudu.

„Mislite da lažima neko može da ostvaruje politički profit? Ne može, pa makar bio iz Evropskog parlamenta“, rekao je Vučić.

„Šta je problem u Jovanjici? Izgleda da niko ne zna, osim što volite da slušate razne priče, jer kada god pitam – niko ne zna ništa da mi kaže osim gluposti koje slušam od pojedinih secikesa, koje drugo i ne znaju da kažu“, rekao je Vučić.

Film jako važan za naš narod, ponosan što je država pomogla

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  da mu se dopao film Dara iz Jasenovca i istakao da je veoma važan za naš narod, jer govori o mestu najvećeg stradanja našeg naroda ikada.

„Gledao sam film, nisam neko ko sa umetničke strane može to da posmatram, ali film mi se dopao, jako je težak ali veoma važan za naš narod. Konačno se neko setio da napravi film o mestu najvećeg stradanja našeg naroda ikada. Ne postoji nijedno veće stratište srpskog naroda od logora Jasenovac“, naglasio je Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da li je gledao film i kakakv je njegov utisak da li je to potresna priča o stradanju Srba ili propaganda i da li je država Srbija bacila novac na taj film kako pojedini to komentarišu

Džava je pomogla taj film, rekao je, na moju inicijativu.

„Ako neko treba da odgovara zbog toga, to sam ja, ponosan sam na tu činjenicu – što su se posle 75 godina neka država, predsednik i neka vlada setili da bi trebalo da se pomogne nešto što će da govori o našim žzrtvama u Drugom svetskom ratu i našem mnogostradalnom narodu“, naveo je Vučić.

Ako smo napravili neku grešku, odgovraćemo pred građanima Srbije, nemam tu dilemu, poručio je Vučić.

Dodaje da je ponosan na taj film da i da ne beži od odgovornosti, kao što je ponosan i na to Hram Svetog Save, spomenik Stefanu Nemanji, Bulevar Junaka sa Košara i na još mnogo drugih stvari.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet