Satkan od čiste emocije: Božo Vrećo održao koncert u prepunom Sava centru

Kada se talenat rodi, on naprosto mora da pronađe put kako bi dodirnuo srca drugih ljudi. Fenomenalni muzičar raskošnog talenta, jedinstveni autor i interpretator sevdalinki Božo Vrećo sinoć je dotakao srca hiljada ljudi u prepunoj dvorani Sava Centra u Beogradu.

Satkan od čiste emocije, ovaj nesvakidašnji umetnik ostavio je na sceni dušu, a za uzvrat je, kako je rekao, dobio ljubav koja nema granice.

Foto: Nemanja Đorđević

Da će se tako nešto desiti, nagovestio je već prvi talas ovacija, čim su se ugasila svetla. Na svom trećem koncertu u Sava centru u poslednjih par godina Božo se pojavio na sceni u beloj haljini i zapevao “Aladžu”. Magija satkana od njegovog vokala, pokreta, izgleda, pesama koje specifično iznosi, kao da je omađijala dvoranu, i Božo je od prvih minuta sa publikom koja mu se potpuno predala, pevao u glas.

Iz numere u numeru ovaj energični Bosanac publiku je dovodio čas do suza, čas do euforije i radosti. Emocije su se smenjivale i stvarale doživljaj magije koju Vrećo donosi gde god se pojavi.

Znate, u životu se desi trenutak, zaljubimo se, pa se razočaramo, pa se zapitamo je li ona prava osoba, a uglavnom pogrešimo. Onda sednete i napišete pesmu – rekao je Božo i zapevao numeru „Dragi“.

Dve devojčice došle su do bine, a Božo im se iskreno, srcem obradovao, zagrlio ih, a sa jednom i zapevao. Emocije nije skrivao ni stariji svet, pa ga je jedna dama darivala buketom cveća. Muzičar je nizao pesme “Selim”, “Dragi”, “Pustinja”, nadahnuto najavljujući skoro svaku od njih, “What a night” , znao bi da euforično izgovori.

Foto: Nemanja Đorđević

Posebna emocija u glasu se kod umetnika osetila dok je najavljivao svoju prvu autorsku kompoziciju “Lejlija” koju je posvetio majci, a kad je ubrzo krenula “Pašana”, na nogama je bila čitava dvorana. “Crne oči” mu je, priznao je naglas, jedna od omiljenih pesama.

Pred kraj koncerta na sceni mu se pridružio i specijalni gost, Vasil Hadžimanov. Prateći Boža na klaviru, zajedničkim snagama izveli su njihov veliki hit „Ko li noćas miluje ti kosu“.

Vrećo je koncert završio svojim najvećim hitom „Pandora“ kojim je atmosferu u sali doveo do usijanja. Gromoglasan aplauz kojim je ispraćen sa scene ovog sjajnog umetnika doveo je do suza.

Foto: Nemanja Đorđević

Vrećo i publika pretvoriše se u jedan glas u “akapela” izvođenju legendarnih “Žutih dunja”, a ponovljena “Pandora” je bila prihvaćena još vatrenije. Uz ovacije na nogama, Božo je ispraćen sa scene, da bi se, nekoliko minuta kasnije, pojavio ispred dvorane i nastavio druženje sa izuzetno brojnim posetiocima, slikajući se i potpisujući diskove, ploče i knjigu “Mila”.

Jedno je sigurno, koncerti Boža Vreće su neponovljiva iskustva kakva se retko doživljavaju što ga smešta u red istinskih umetnika.

Slavica Kecman / INFO 24 / Foto: Nemanja Đorđević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *