Božo Vrećo održaće koncert 14. decembra

Pevač sevdalinki Božo Vrećo, odnosno”umetnik anđeoskog glasa, koji leči duše i otvara srca” kako ga opisuje New York Times, održaće koncert 14. decembra (20:30h) u Sava centru u Beogradu.

“Puno me toga veže za Beograd. A beogradska publika je jako zahtjevna i suzdržana, ali ako je osvojite ona je vaša i beskrajno vas voli”, kaže Božo Vrećo.

Božo Vrećo je lirski tenor sa ogromnim vokalnim rasponom, koji svojim neobičnim kastrato glasom i vizualnim identitetom izaziva oluje entuzijazma i inspiracije kod svoje publike, a dokaz tome su rasprodane poznate koncertne hale, pozorišne sale, kao i sakralni objekti u kojima nastupa širom Evrope i sveta.

Nakon što se preko 50 godina niko nije usuđivao uneti promene u postojeći sevdah i zapisati novi tekst po uzoru na stare vekovne tekstove, Božo Vrećo se među muzičkim pionirima novije generacije istakao kao najinteresantniji i najpoznatiji interpretator i kantautor skorijeg vremena.

Po završetku fakulteta arheologije na fakultetu u Beogradu, kog okončava sa zvanjem magistra, Božo Vrećo, rodom iz Foče, odlučuje se za novi početak, u kom muzika preuzima celi njegov život, postaje misija i jedini cilj. Seli se u Sarajevo, centar sevdaha, i u kratkom periodu osvaja srca svojim glasom. 

Sa svojim prvim sarajevskim bendom “Halka” objavljuje 2 albuma, “Halka” i “O ljubavi”. Ubrzo počinje solo karijeru i izdaje album “Moj sevdah” (2014) na kom je pored interpretacija poznatih sevdalinki i njegova prva autorska kompozicija “Lejlija”, pjesma posvećena njegovoj voljenoj majci. “Lejlija” doživljava neviđeni uspeh, i postavlja standard i njegov prepoznatljiv pečat u pisanju i interpretiranju autorske sevdah muzike, što ga inspiriše u nastavku stvaranja posve nove ljubavne poezije, opevane na njegovom dosad najtiražnijem albumu “Pandora” (2017).

Božina a capella izvedba ostavlja bez daha. Božo Vrećo je i muškarac i žena, a ta dualnost se može videti u svim segmentima njegovog stvaranja.

Ulaznice za beogradski koncert Bože Vreća 14. decembra u prodaji su po cenama od 1.500, 1.800, 2.100 i 2.500 dinara na blagajni Sava centra, kao i preko mreže i prodajnih mesta www.tickets.rs.

INFO 24 / tickets.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *