Božićeva osudila neljudski odnos Boška Obradovića prema migrantima

Sandra Božić danas je najjoštrije osudila neljudski, kako kaže, otvoreno fašistički odnos Boška Obradovića, njegovih Dveri i SzS prema migrantima, oličen u najavljenoj Peticiji protiv ulaska i boravka migranata na teritoriji Srbije i postavljanja fizičkih barijera na granicama naše zemlje.

Smatram da se ovim metodama dokazani fašisti nastavljaju svoju pogubnu kampanju anticivilizacijskog iživljavanja – saopštila je Božić, podsećajući da su i građani Srbije, i drugi naši sunarodnici, u više navrata tokom istorije nekome bili migranti, spasavajući goli život pred nesrećom.

Odatle se i razvio odnos Srba prema ovoj temi, a opšte je poznato da su Srbi otvoren i gostoljubiv narod, uvek spreman da pomogne, pogotovo kada je reč o najosetljivijim kategorijama migranata, kao što su žene i deca – navela je ona.

Napomenula da se zna da je Srbija tranzitno područje za migrante koji imaju želju samo da odu u neku od zemalja Evropske unije, a da kao dobar domaćin, Srbija je već pružila i pruža sve što je u njenoj moći kako bi taj tranzitni boravak migrantima bio što manje traumatičan.

Božić ističe da nam ksenofobija i predrasude neće rešiti probleme, već samo doneti nove.

A Ljotićevca Boška Obradovića obaveštavam da o interesima građana brine odgovorna vlast kroz institucije i da se na tužnoj sudbini ljudi koji beže od nevolja rata i sukoba ne dobijaju nikakvi politički poeni. Samo se ispoljava fašistički karakter Boška Obradovića, njegovog gazde Ðilasa i ostalih koji su prihvatili da tom gazdi služe – zaključila je Božić.

Tanjug / S. RADOVANOVIĆ

republika.rs / INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *