Božić: Današnji incident krši sve norme demokratije

Narodni poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, Sandra Božić, osudila je danas incident koji je ispred Skupštine Srbije izazvao poslanik Boško Obradović, uz ocenu da takvo ponašanje krši sve norme demokratije i zdravog razuma.

“Prisustvovali smo pokušaju ubistva Marjana Rističevića od strane Đilasovog batinaša Obradovića. Rističević je presretnut, brutalno su ga pretukli, srušili na zemlju i naneli mu povrede. Ukazana mu je medicinska pomoć, a narednih dana znaćemo koje su razmere ovog napada”, tvrdi Božić.

Božić je rekla da je današnji napad Boška Obradovića usledio nakon sinoćnjeg neuspešnog pokušaja napada ispred zgrade Predsedništva.

“Nikada Srbija nije gledala u svojoj istoriji ovako sramno ponašanje, ali na sreću malo ih je da bi ovo bilo pravo lice Srbije”, istakla je Božić.

Božić smatra da će ovakvih napada, nažalost, biti još i dodaje da ne zna šta je sledeće što će obeležiti “njihov fašistički rad“.

“Sigurna sam da nismo videli sve, ali sam sigurna i da će Srbija odreagovati i da će se političke stranke složiti i zajedno osuditi”, rekla je Božić.

Način na koji će se sprečiti da se u Srbiji ne desi pojava fašizma jesu izbori, rekla je Božić i dodala da će se Srpska napredna stranka boriti olovkom i papirom izbornog dana.

Božić je pozvala sve građane da ostanu ujedinjeni u osudi fašističkih ispada, a nadležne organe da urade svoj deo posla.

Takođe, pozvala je i političke činioce da na dan izbora pokažu da je Srbija demokratska zemlja, kao i poslanicu Evropskog parlamenta Tanju Fajon da odgovori da li su ovo tekovine demokratije i vrednosti koje su poželjne u Evropi.

“Pitam Tanju Fajon da li je fašizam postao ideologija koja je dobro došla u Evropi, da li će osuditi napad na narodnog poslanika i pokušaj ubistva ili će ostati nema”, rekla je Božić.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *