BOLJE MESTO ZA ŽIVOT: Predstavnici Unije osoba sa invaliditetom kod gradonačelnika Kraljeva

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić upriličio je sada već tradicionalni sastanak sa predstavnicima Unije udruženja osoba sa invaliditetom.

Predsednik Unije i Međuopštinske organizacije Saveza slepih Srbije Ranko Vuković istakao je ovom prilikom dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i obostrano razumevanje u nastojanjima da se unaprede uslovi života osoba sa hendikepom..

– Povećanjem usluga socijalne zaštite, formiranjem Centra lokalnih usluga, saradnjom sa Centrom za socijalni rad, podsticajnim merama u zapošljavanju teže zapošljivih kategorija kojima Grad izlazi u susret, kao i saradnjom sa gradonačelnikovim timom zaduženim za socijalnu zaštitu, Kraljevo poslednjih godina definitivno postaje bolje mesto za život osoba sa invaliditetim – rekao je Vuković.

Gradonačelnik je na sastanku najavio da će na jednoj od narednih sednica Gradsko veće usvojiti odluku koja će omogućiti da Grad stipendira studente sa hendikepom, pri čemu će uslovi konkursa za njih biti znatno povoljniji.

– Želimo da omogućimo mladim ljudima sa invaliditetom da studiraju i da, kada završe fakultete, doprinesu ovom društvu – naglasio je dr Terzić. – U prethodnih nekoliko godina zaposlili smo osobe sa invaliditetom u okviru Gradske uprave i javnih ustanova i preduzeća, jer nikome nije cilj da prima socijalnu pomoć, već da radi, zaradi i da se oseti kao koristan član društva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *