Bogosavljević: SNS će proći odlično, SzS preti propast

SNS će na predstojećim parlamentarnim izborima imati odličan rezultat, što neće biti slučaj sa Savezom za Srbiju, koji posle bojkota izbora čeka veoma neizvesna budućnost, gotovo propast, ocenjuje direktor agencije IPSOS stratedžik marketing Srđan Bogosavljević.

Bogosavljavić je rekao da će SNS i SPS na izborima dobro proći šta god da urade, odgovarajući na pitanje da li je za te stranke bolje da na izborima nastupaju samostalno ili na zajedničkoj listi.

„Bolje je kada stranke idu same, iz prostog razloga što su nam koalicije pomutile osećaj ko šta može i ko šta ume“, smatra Bogosavljević.

Upitan da prokomentariše najavljenu čistku u redovima SNS, on je rekao da bi za tu stranku bilo zgodno da se pročisti.

„Bilo bi zgodno da posle godina vlasti uvedu i neke nove ljude, pogotovo što je za njih to, ne računajući neke unutrašnje sukobe, suštinski bezopasno. Uvođenje novih ljudi u politiku će biti dobro, jer se stranka i dalje bazira na Vučiću i njegovom autoritetu“, smatra direktor IPSOS-a.

On navodi da bi za SNS bio veoma težak zadatak da ostane na trenutnom nivou popularnosti, ako bi Vučić iz nekog razloga odustao od bavljenja politikom.

Bogosavljević ocenjuje da je Savez za Srbiju „jedno ad hok udruženje, čija je glavna poruka da je protiv Vučića“.

„Za SzS će biti veliki problem kako posle izbora, pogotovo ako se posle toga ne pretvore u jednu stranku, nego svako tera svoje“, kaže Bogosavljević, ocenjujući da se zbog najavljenog bojkota SzS postavlja pitanja njihovog opstanka.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *