Besplatni sportski programi za osnovce i srednjoškolce tokom raspusta

Besplatni programi u oblasti sporta biće organizovani za učenike beogradskih osnovnih i srednjih škola za vreme letnjeg raspusta, od 3. jula do 31. avgusta, najavljeno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Kako se navodi, tokom dva meseca, u 12 sportskih centara u Beogradu svi zainteresovani beogradski učenici uzrasta od sedam do 18 godina moći će da nauče da plivaju ili rekreativno da plivaju. Pored besplatne škole plivanja, biće organizovani i letnji kampovi sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima.

Takođe, za učenike sa različitim oblicima invaliditeta Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizovaće sportsko-rekreativni program za decu i mlade sa invaliditetom na terenima Javnog preduzeća za uređenje, korišćenje i održavanje „Ada Ciganlija” i u Sportskom centru „Olimp – Zvezdara”, dok će Plivački klub za osobe sa invaliditetom „SvimBo” organizovati obuku plivanja za decu na bazenu OŠ „Laza Kostić” na Novom Beogradu.

Cilj besplatnih programa je da se svim beogradskim učenicima, bez obzira na materijalni status, omogući da se tokom letnjeg raspusta rekreativno bave nekom od ponuđenih sportskih aktivnosti. 

„Želimo da deca aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka, da u školi plivanja savladaju održavanje na vodi, kao i osnovne tehnike plivanja. Isto tako, želimo da nastave da upražnjavaju ponuđene sportove i u budućnosti, putem daljeg usavršavanja, a sve u cilju pozitivnog uticaja na zdravlje i smanjenja sedentarnog načina života, kao i sticanja zdravih navika i osnova fizičke kulture”, navodi se u saopštenju.

Besplatni sportsko-rekreativni programi biće dostupni školarcima u sledećim sportskim centrima: Sportskom centru „Tašmajdan” d. o. o. Beograd, Gradskom centru za fizičku kulturu, Privrednom društvu „Mirko Sandić” d. o. o. Beograd – Vračar, Privrednom društvu „25. maj – Milan Gale Muškatirović” d. o. o. Beograd, Sportskom centru „Voždovac” d. o. o. Beograd, Ustanovi „Voždovački centar – Šumice”, Sportsko-rekreativnom centru „Pionirski grad” d. o. o. Beograd, Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Javnom preduzeću Sportski centar „Novi Beograd”, Privrednom društvu Sportski centar „Pinki – Zemun” d. o. o, Javnom preduzeću Sportsko-kulturni centar „Obrenovac” i Ustanovi za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture – Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža”.

Kako se navodi, ovi programi tradicionalno bude veliko interesovanje učenika i zato preporučujemo da se svi zainteresovani direktno obrate sportskim centrima koji realizuju programe, imajući u vidu da je broj mesta ograničen.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *