Beograd obara sve rekorde po broju stranih turista

Po broju stranih turista, Beograd obara sve rekorde, a prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, samo u oktobru zabeleženo je povećanje stranih gostiju za 15, 3%.

Beograd je prava turistička destinacija, podseća direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, pa se tako, ističe, tokom predstojecih praznika, očekuje još veći broj gostiju i to ne samo iz regiona, već i iz Kine, Turske, Grčke, Rusije, Nemačke i Italije.

Ove godine Beograd će prvi put u istoriji posetiti više od milion stranih turista! U prvih deset meseci u Beogradu je boravilo 893.598 stranih turistsa što je za 6.9 odsto više nego u prvih deset meseci prošle godine. U oktobru ove godine naš grad je posetilo 109.100 stranaca koji su ostvarili 224.690 noćenja što je povećanje u odnosu na oktobar prošle godine u broju turista od 15.3 odsto i u broju noćenja od 16.5 odsto. Najviše turista dolazi iz Kine a potom iz Turske i Nemačke. Svako ko razume politiku shvatiće da su to upravo zemlje sa kojima predsednik Srbije Aleksandar Vučić neguje dobre odnose. Srbija je ekonomski i politički stabilna zemlja sa dobrim imidžom tako da je porast broja turista normalna posledica – napisao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svojoj Facebook stranici.

INFO 24 / Fb stranica Горан Весић

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *