Bebe rođene na Božić posetio gradonačelnik Kraljeva

Nakon darivanja tri prvorođene bebe u Novoj, 2020. godini, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je posetio kraljevačko Porodilište Opšte bolnice „Studenica“ i povodom božićnih praznika, darujući i tri bebe koje su prve rođene na Božić, najradosniji praznik – praznik rađanja novog života, dan kada je rođen Isus Hrist.

Na drugi dan Božića, kada Srpska pravoslavna crkva praznuje Sabor Presvete Bogorodice, Presvete Bogomatere, Kalini, Anastasiji i Anđeliji dobrodošlicu među Kraljevčane poželeo je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i poklonio im, u ime grada Kraljeva, vaučere na 15.000 dinara za kupovinu proizvoda iz bebi programa u Apoteci Kraljevo, a njihovim mamama po buket cveća.

„Posetili smo tri majke, iz porodica Erac, Jovičić i Petković, i videli tri male devojčice, nove stanovnice grada na Ibru. Očekujem da ćemo ove godine imati više beba i da ćemo iz godine u godinu uspevati da njihovim roditeljima obezbedimo bolje uslove života, veće podsticaje, kako bi se deca više rađala“, poručio je prvi čovek grada Kraljeva.

Direktor Opšte bolnice „Studenica“ Zoran Mrvić je, zahvalivši na poklonima, izrazio nadu da će tradicija darivanja još dugo trajati. Prema njegovim rečima, od 1. januara do danas u kraljevačkom Porodilištu je rođeno 21 dete.

„Sudeći po dosadašnjim podacima, ovo je berićetan početak Nove godine. Prošle godine je rođeno 1.210 beba, ali nisu sve sa teritorije Kraljeva, već i iz Vrnjačke Banje, Raške, Trstenika. Oko 900 beba je sa teritorije grada Kraljeva. Bum avgust-septembar je bio trenutan, nije se ostvarila prognoza da ćemo premašiti magičnu brojku od 1.200 novorođenih beba. U poslednje tri godine održava se isti nivo nataliteta – oko 1.200 beba“, rekao je Mrvić naglasivši da se sve više majki odlučuje za treće dete, što uliva nadu da će stopa nataliteta na teritoriji grada Kraljeva biti povećana.

INFO 24 / FB: Др Предраг Терзић

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *