Autobus adaptiran u mobilni punkt za vakcinaciju danas na Adi Ciganliji

Autobus adaptiran u mobilni punkt za vakcinaciju protiv korona virusa je na Adi Ciganliji, a građani će do 17 časova moći da prime vakcinu kineskog proizvođača “Sinopharm”.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pozvao je građane da se imunizuju, navodeći da je potrebno još oko 23.000 vakcinisanih da bi Beograd dostigao 50 odsto onih koji su primili cepivo.

Vesić je istakao značaj vakcinacije mladih i ukazao da je povratak normalnom životu direktno povezan sa brojem vakcinisanih.

“Važno je da se vratimo normalnom životu. Otvorena je Skadarlija, počela je letnja sezona, naši hoteli su između 40 i 50 odsto popunjeni, polako se vraćaju turisti i imamo nameru da od 21. juna dozvolimo koncerte, okupljanja, svadbe…”, poručio je Vesić.

Vesić je rekao da je u autobusu za vakcinaciju, koji je svaki dan na drugoj lokaciji, u poslednjih 10 dana vakcinisano oko 2.500 ljudi, što je dobar rezultat.

Vesić je rekao i da će insistirati na tome da se Beograd tretira drugačije od drugih lokalnih samouprava koje eventualno ne dostignu 50 odsto vakcinisanih.

“Beograđanke i Beograđani su se pokazali odgovornim i treba da budu nagrađeni za to, da se vratimo što pre normalnom životu”, istakao je Vesić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *