Atletika: Uspešna provera pred državno prvenstvo

Na prvenstvu centralne Srbije za starije juniorke i juniore, održanom proteklog vikenda u Kruševcu, zapažene rezultate postigli su i takmičari čačanskog atletskog kluba “Čaak”.

atletski klub “Čaak”

“Posle odličnih rezultata atletske škole „Čaak“ – a i stariji juniori pokazuju zavidnu sportsku formu. Uprkos veoma toplom vremenu atletičari su pokazali veliku borbenost.  Klub je bogatiji za pet medalja sa Prvenstva centralne Srbije za starije juniore/ke što je uvod u borbu za medalje na predstojećem Prvenstvu Srbije za starije juniore koje će se održati takođe u Kruševcu”, izjavio je trener Dragan Dukanac.

Sprinterka Ivana Ilić je ostvarila najbolji rezultat u kvalifikacijama trke na 100 metara, a posle pauze od jednog sata pobedila je i u finalu sa odličnih 12,12 sekundi.

Ime mlađe juniorke Marijane Jakovljević sigurno ćemo u budućnosti pominjati sve više. Veliki talenat i upornost ovu devojku je doveo do pobede i odličnog rezultatau trci na 5.000 metara uprkos krajnje nepovoljnim vremenskim uslovima za ovu disciplinu.

Pobedu u trci na 5.000 metara za juniore ostvario je Ognjen Čorbić dok je Ivan Urošević zauzeo 3. mesto.

“Najbolji čačanski junior Ognjen Nikolić je u finišu trke na 1.500 metara izgubio od Alekse Milanovića i zauzeo 2. mesto sa novim ličnim rekordom 4:00,43. S obzirom da je i on mlađi junior ovo je odličan rezultat”, naveo je Dukanac.

Sanja Đoković je zauzela 5. mesto na 1.500 metara sa novim ličnim rekordom, pionir Boris Stojanović 4. mesto u trci na 400 metara (55,33), a Marko Milanović 8. mesto u trci na 400 metara.

INFO 24 / Mirjana Aleksić / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *