Asfaltiranje devet putnih pravaca u Volujcu

Nastavljeni su radovi na izgradnji putne infrastrukture u užičkim selima. Jedno od gradilišta je u Volujcu, gde je planirano asfaltiranje devet putnih pravaca ukupne dužine oko 2 kilometra. 

„Grad je imao razumevanja i za popravku seoskim puteva, kao i za izgradnju javne rasvete. Planirali smo ove godine da radimo i izgradnju rezervoara visoke zone kako bi Kadinjača dobila vodu“, kaže  Goran Ćosić, predsednik MZ Volujac.

„To je nešto što nam je bilo nephodno kako bi lakše obavljali svakodnevne poslove. Ostalo je još par stotina metara puta koji je potrebno uraditi i nadam se da će i to uskoro biti završeno“,  Predrag Marković, meštanin MZ Volujac.

Radovi u Volujcu vredni su oko 7 miliona dinara i  finansirani su kroz ugovore o udruživanju građana sa mesnom zajednicom. Reč je radovina po ugovorima iz 2018. i 2019. godine.

Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“
Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“, Foto: INFO 24

„U dogovoru sa predsednicima mesnih zajednica pokušavamo da izađemo u susret svim realnim zahtevima građana na selu koji se tiču putne infrastrukture, pa osim asfaltiranja vršimo i popravku atarskih puteva“, kaže  Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“.

Ivan Stanisavljević, zamenik gradonačelnika Užica
Ivan Stanisavljević, zamenik gradonačelnika Užica, Foto: INFO 24

Zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević je, obilazeći radove na putnom pravcu za Polimčeviće u zaseoku Dubci, naveo da se nakon završetka vanrednog stanja ubrzano nastavilo sa asfaltiranjem putnih pravaca u seoskim i gradskim mesnim zajednicama. Inače, grad Užice raspisao je nekoliko javnih nabavki za izradu putnih pravaca. Izvođači si izabrani, a ovih dana nastvlja se asfaltiranje po seoskim mesnim zajednicama i u gradskoj opštini Sevojno. 

Za INFO 24 iz Užice, Nada Dželebdžić / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *