Arno Gujonu u Malom Zvorniku uručena povelja opštine u znak zahvalnosti za sve što je učinio za Srbe i Srbiju

Francuskom i srpskom humanisti Arno Gujonu danas je u Malom Zvorniku uručena povelja ove opštine dodeljena 2018. godine, povodom Dana opštine, na ime zahvalnosti za sve što je proteklih godina, u okviru humanitarnog rada, učinio za Srbe i Srbiju, posebno za pomoć pruženu Srbima na Kosovu. Priznanje Gujonu uručio je predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić, u prisustvu najbližih saradnika, predsednika Skupštine opštine Radovana Tadića, zamenika predsednika opštine Miloša Radojčića, načelnice Opštinske uprave Marizele Andrić, zamenice načelnice Milice Živanović i savetnika u Odeljenju za finansije, opštu upravu i društvene delatnosti Opštinske uprave Mladena Perića.

Uručujući povelju, predsednik opštine Mali Zvornik zahvalio je Gujonu na svemu što je do sada učinio za građane Srbije, a posebno za stanovništvo na Kosovu i Metohiji. On je naveo da je opštinsko priznanje skroman izraz pažnje i mali gest kojim ova lokalna zajednica želi da mu se simbolično oduži za nemerljiv doprinos koji je dao pomažući Srbe i Srbiju i opstanak Srba u pokrajini.

Gujon je zahvalio opštini Mali Zvornik na povelji, istakavši da mu je čast što dobija priznanje od mesta iz kojeg je njegova tazbina. On je rekao da je porodica njegove supruge iz sela Brasina, gde je i sam neko vreme živeo, na početku njihovog zajedničkog života, a pre preseljenja u Beograd. Gujon je rekao da je emotivno vezan za ovaj kraj Srbije i da će priznanje dobijeno od opštine Mali Zvornik stajati na zidu porodične kuće. On je naveo da se Malom Zvorniku i Brasini uvek rado vraća, da je opština Mali Zvornik mesto sa mnogo potencijala i prijatno za život, kao i da voli Podrinje, ističući, kao zanimljiv detalj, da se danas sunce probilo kroz oblake u trenutku kada je stigao u Mali Zvornik i da to za njega ima određenu simboliku.

Vrednost pomoći koju je Arno Gujon u proteklih 10 godina dopremio Srbima na Kosovu, u više od 30 konvoja, iznosi preko milion i po evra. Za sve što je učinio za srpski narod, patrijarh Irinej odlikovao ga je Ordenom Svetog Save prvog stepena, a episkop šabački Lavrentije najvišim odlikovanjem Eparhije šabačke, ordenom Svetog vladike Nikolaja. Dobitnik je i Zlatne medalje predsednika Republike Srbije 2016. godine i specijalne plakete “Novosti” za najplemenitiji podvig 2015. godine. Njegov angažman i životni put usko su vezani za Srbe i Srbiju i doprinose nastavku tradicije francusko – srpskog prijateljstva u 21. veku. Osnivač je i direktor francuske nevladine organizacije “Solidarnost za Kosovo”.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *