Analiza medijskog spora – niko ne gasi N1

Čitava ujdurma oko navodnog gašenja N1 televizije na listi programa Telekoma  je još jedan primer  da opozicija svaku  temu prebacuje na politički teren, kažu glavni urednik Srpskog Telegrafa Borislav Kašanski i zamenik  urednika lista  Informer Bojan Babić.

Niko ne pokušava da ugasi N1, vec je Junajted grupa kao zastupnik tog kanala zabranila Telekomu emitovanje tog, kao i kanale Sport kluba. Optužbe da telekom gasi N1 televiziju pale su u vodu istog trenutka kada je objavljena prepiska te kompanije i vlasnika Junajted grupe iz Luksemburga, u kojoj se razotkriva  biznis-politička sprega vlasnika  kablovskog operatera  SBB-a Dragana Šolaka i Dragana Đilasa, kažu urednik vesti u Srpskom Telegrafu Borislav Kašanski i urednik u listu Informer Bojan Babić. Ističu, da je čitava ujdurma nastala zbog straha od preuzimanja tršišta na kome  SBB suvereno vlada godinama  pa je čitava priča politizovana ne bi li se i u tom slučaju okrivila vlast kako guši i gasi opozicione  medije u Srbiji.

Oni ističu, da je jasno šta je istina, a šta čista laž, budući da je Telekom objavio prepisku sa vlasnikom Junajted grupe iz Luksemburga u kojoj se jasno vidi da je Junajted grupa zabranila telekomu da emituje određene kanale među kojima su N1 i kanali Sport kluba. Pokušaji  da se i u tom slučaju izmanipuliše činjenicama padaju u vodu jer se u dokumentu prepiske Telekoma i Junajted grupe jasno vide pretnje krivičnom prijavom ukoliko Telekom ipak odluči da emituje zabranjene kanale i pokuša da širi svoju mrežu u Srbiji.

Kristalno je jasno da je sukob Telekoma i SBB-a tržišni duel dve najače kompanije u Srbiji koji vlasnici tog kablovskog operatera Dragan Šolak i Dragan Đilas koriste zarad političke kampanje i ličnih koristi, ocenjuju Babić i Kašanski. Ističu, da je mnogo toga sporno u poslovanju SBB i načina na koji je stican monopol u zemlji a novonastali spor razotkriva šta su istinski razlozi SBB i da je tobožnje gašenje N1 televizije još jedan paravan i izgovor Đilasovih političkih i ličnih interesa.

Naši sagovornici  kažu da je objavom  dokumentacije o sporu Telekoma i Junajted grupe razotkrivena sprega biznis-političkih interesa Dragana Đilasa i da je to sada savršeno jasno i građanima. Kašanski i Babić zaključuju, da je bilans čitave priče negativan po gledaoce koji će ostati bez spornih kanala, a pre svega najgledanijih sportskih kanala.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *