Analitičari: Za vlast se ne bori na ulicama

Dragan Đilas i Boško Obradović najavljuju da će se za vlast boriti na ulicama ako im se ne ispune predizborni uslovi. Sagovornici Studija B smatraju da bilo kakave poruke te vrste nisu dobre.

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije ocenjuje da se takvim najavama stiče utisak da taj deo opozicije želi da kreiranjem atmosfere haosa  ostvari  lične interese. Urednik u Srpskom telegrafu Borislav Kašanski ističe da je to njihov jedini način borbe jer su svesni da ih narod neće.

Iako nas od izbora deli više od godinu dana jedan deo opozicije već najavljuje vaninstitucionalnu borbu. Naime, Dragan  Djilas i Boško Obradović kažu da će ukoliko im ne budu ispunjeni izborni uslovi poput formiranja ministratsva za izbore ili razdvajanja izbora na tri nivoa ,  borbu nastaviti van institucija odnosno na ulici. Poznavaoci politiličkih prilika smatraju da je ovo još jedan u nizu neosnovanih pritisaka tog dela opozicije na vlast.

Naši sagovornici poručuju da je očigledno da taj deo opozicije ne misli izborima da dođe na vlast što se potvrdilo i bojkotom prethodnih izbora. Međutim, kako navode, potezi kojima pribegavaju donosi im samo štetu i smanjuje ionako malu podršku naroda.

INFO 24


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *