Analitičari: Bojkot paravan za političku nemoć

Bojkot izbora bio je samo paravan političke nemoći i nejedinstva Saveza za Srbiju koji je još jednom pokazao nedoslednost i nedostatak programa za bolji život građana, ocenjuju analitičar Dejan Vuk Stanković i urednik u Srpskom telegrafu Dražen Ostojić.

Oni ističu, da najave pojedinih članova tog saveza da će ipak učestvovati na lokalnim izborima pokazuju da je njima stalo jedino do čuvanja svojih fotelja. Naši sagovornici  navode da je vrh  Saveza za Srbiju  koji je u najavama bojkota bio najvatreniji,  isti iskoristio kao alibi od  sigurnog debakla na izborima.

Prvo smo imali pompezne najave SZS  o bojkotu parlamentarnih izbora i njihov kategoričan stav da se neće predomisliti. Međutim, ubrzo nakon toga   usledile su najave pojedinih članova tog saveza da će ipak učestvovati na lokalnim izborima. Ovi dijemetralno suprotni stavovi pokazuju po ko zna koji put da SzS od samog početka nema  jedinstven politički stav ni program ,kaže urednik u Srpskom telegrafu Dražen Ostojić. Analitičar Dejan Vuk Stanković trenutno stanje u opoziciji opisuje kao vrhunsku  nedoslednost i konfuziju. Nemoguće je kaže Vuk Stanković bojkotovati izbore, a delimično učestvovati u njima i preko noći pronalaziti izgovore i opravdanja zbog čega je nepokolebljiva odluka o bojkotu naprasno promenjena. Od samog početka bojkot je bio paravan za njihovu političku nemoć i unutrašnje urušavanje kaže Vuk Stanković .

Ostojić i Vuk Stanković  kažu da je degutantno govoriti o podršci građana liderima opozicije koji su u najmanju ruku  neozbiljni i koji do sada nijednom nisu čvrsto stali iza svog stava. Dodaju, i da poslednji njihovi  izgovori da izbori nisu regularni  padaju u vodu tim pre što je u izbornom zakonu promenjeno sve što po njihovom mišljenju nije bilo dobro. Naši sagovornici ističu da je arogancija lidera SzS prema svemu što je vlast nudila kao kompromis isti dovela u ćorsokak.

Na kraju Ostojić i Vuk Stanković ocenjuju da se SzS urušio u sopstvenoj protivurečnosti o bojkotu izbora i postavljaju pitanje gde će se to posrnuće i pad završiti. Zaključuju da je po svemu sudeći ovo za njih put bez povratka i siguran način da nestanu s političke scene  Srbije.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *