Amir Sinančević spreman da napadne olimpijsku medalju!

Armin Sinančević, momak iz Brodareva, pre samo četiri godine počeo je da se bavi atletikom i na Svetskom prvenstvu u Dohi poleteo je među zvezde ovog sporta.

Fenomenalnu sezonu je najavio kada je najpre prebacio magičnu razdaljinu od 20 metara. To je učinio na međunarodnom mitingu u Baru sa rezultatom 20,05 metara i ličnim rekordom. Odličnu zimsku sezonu nastavio je i na leto kada je prvo bacio normu za Evropsko prvenstvo naredne godine koje se održava u Parizu. Ponovo je popravio najbolji lični rezultat, da bi potom napravio pravo čudo, plasmanom na Svetsko prvenstvo u Dohi, koje je obezbedio sjajnim bacanjem na mitingu u Pljevljima, kada je njegova kugla dosegla 20,74 metara. To je bila svojevrsna najava za ono što sledi, a to su grandiozni rezultati i veliki dometi ovog mladića iz okoline Prijepolja., Sve je zasenio kada je bacio kuglu 21,51 metara, plasirao se u finale SP i ostvario normu za Tokio 2020.

Moram biti iskren i reći da sam znao da mogu da ostvarim takav rezultat! Najviše me motivisalo šta sve mogu učiniti na najvećem atletskom takmičenju na svetu i zato sam dao sam sve od sebe. Došao spreman na takmičenje i ostvario neverovatan rezultat, najbolji u istoriji balkanskih bacača na najvećim svetskim takmičenjima. To mi daje vetar u leđa da nastavim dalje da napredujem i borim se za nove rekorde – rekao je Sinančević.

Ovaj dvadesettrogdišnji atletičar se do pre 4 godine bavio potpuno drugim sportom, a kada se odlučio za atletiku odmah je znao koja je njegova disciplina.

Pre atletike trenirao sam boks dve godine i kad sam rešio da prekinem sa tom borilačkom veštinom, odlučio sam da se probam u atletici. Izabrao sam disciplinu bacanje kugle, jer sam smatrao da mogu mnogo postići. Tako je I bilo, išlo je uzlaznom putanjom iz treninga u trening. Vrlo brzo sam zavoleo ovu disciplinu i ne mogu da zamislim da odustanem od nje – ispričao je Armin.

Sa rezultatom koj je ostvario u Dohi, Armin se direktno plasirao na OI u Tokiju 2020. koje će mu biti prvo u karijeri.

Neverovatan je osećaj bio kada sam ostvario normu koja nikad nije bila jača u ovoj discipline. Svestan sam šta sam postigao i boriću se da mi forma bude najbolja moguća, pa su mi samim tim i moja očekivanja visoka kada je rezultat na OI u pitanju, najbitnije je da ostanem zdrav! Pun sam samopouzdanja za dalja takmičenja, a verujem da tek slede veliki rezultati i medalje. Imam podršku Olimpijskog komiteta Srbije, čiji ljudi daju sve od sebe da nam se obezbede najbolji mogući uslovi, jako sam zadovoljan zbog toga i nadam se da će tako biti i u budućnosti – rekao je naš bacač kugle.

Blic sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *