Ambasadorka Velike Britanije posetila Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa ambasadorkom Velike Britanije u Srbiji Nj.E. Šan Meklaud. Zvaničnici su razgovarali o mogućnostima daljeg razvijanja dobrih odnosa posebno u oblastima kulture, obrazovanja i privrede.

Vučević je rekao da Novi Sad i Norič, kao gradovi pobratimi, dobro sarađuju već decenijama, te da su i Piter i pokojna Dajana Bekli, kao počasni građani, mnogo doprineli jačanju njihovih veza.

Ambasadorka Meklaud zahvalila se na srdačnom prijemu i čestitala gradonačelniku na prestižnim evropskim titulama koje je osvojio Novi Sad. Sagovornici su se složili da je međunarodna saradnja veoma važna i da projekti koji se odvijaju na lokalnom nivou povoljno utiču na njenu konkretizaciju.

Tokom sastanka pomenut je i festival Egzit koji tradicionalno privlači veliki broj gostiju iz Velike Britanije, i rečeno je da su takve manifestacije od značaja za povezivanje ljudi.

Ambasadorka Šan Meklaud rekla je da će predano raditi na jačanju britansko-srpskih odnosa, a na sastanku je zaključeno da postoji veliki prostor za raznovrsnu saradnju.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *