Ambasador Crne Gore posetio Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Crne Gore u Republici Srbiji Nj.E. Tarzanom Miloševićem. Tom prilikom gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu, ali i uspešan mandat na ambasadorskoj funkciji.

Vučević je naveo da su veze između građana dve zemlje neraskidive, te da prethode i svakoj diplomatskoj saradnji. Zvaničnici su se osvrnuli na izuzetno dobre odnose između Novog Sada i Budve, koji su gradovi pobratimi, a gradonačelnik je istakao da Novi Sad ima odličnu saradnju i sa Tivtom i Herceg Novim.

Oni su ocenili da su zajedničke aktivnosti na nivou lokalnih samouprava veoma bitne za razvijanje pozitivne klime u regionu, koja je neophodna kako bi se države dalje razvijale.

Vučević i Milošević zaključili su da postoji veliki prostor za dalje pospešivanje saradnje najpre u ekonomiji i turizmu, ali i u oblastima omladinske politike, kulture i sporta. Miloš Vučević je rekao da je Novi Sad kao nosilac dve prestižne evropske titule u oblastima omladine i kulture stekao bogato iskustvo koje rado deli, jer je cilj da se stvore novi standardi koji će suštinski promeniti prilike na bolje, i koji će imati dugoročan efekat.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *