Aleksandar Marković o borbi protiv mafije: Poslata važna poruka, niko nije iznad države

Narodni poslanik, predsednik skupštinskog  Odobra za odbranu i unutrašnje poslove i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Marković,  izjavio je da smo svedoci bespoštedne i beskompromisne borbe države protiv organizovanog kriminala.

„Vodi se histerija zadnjih nekoliko dana na spektakularnu akciju države, nadležnih organa, koja je uhapsila ozbiljnu, možda najorganizovaniju kriminalnu grupu u Srbiji čime je poslala jasnu poruku da nema nedodirljivih, povlašćenih, zaštićenih i još važniju poruku da niko nije iznad države  i da će država uvek pokazati snagu i obračunati sa mafijom“, izjavio je Marković.

Odgovarajući na izjave da neko iz vlasti sarađuje sa pripadnicima organizovanog kriminala, Marković je rekao da je istraga u toku i pokazao nekoliko fotografija na kojima su Dragan Đilas i osuđeni ili poznati dileri drogom.

On je podsetio da nikada kao narodni poslanik nije dobio nedvosmisleni odgovor da li je čovek poznat policiji u vezi droge, izvesni Tocilo, kum lidera Dveri Boška Obradovića i da li je učestvovao u finansiranju te političke organizacije?

Marković je rekao da će dobrom saradnjom svih nadležnih, država uspeti da odgovori na svaki bezebednosni rizik i pretnju pa i kada je u pitanju pretnja atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Nikom nije lako i nikom nije svejedno kada dobije informacije, kada postoje jasne indicije o takvom raspletu, kada postoje opravdani razlozi sa zabrinutost, kada je reč o bezbednosti Aleksandra Vučića, ministara, važnih državnih funkcionera. Niko ne može olako da shvati pretnju, pogotovu kada postoje opravdnai razlozi“, ispričao je Marković za Profil.

Govoreći o borbi protiv pandemije korona virusa i masovnoj imunizaciji, Marković je kazao da se prijavio za kinesku vakcinu i da očekuje poziv za vakcinaciju.

Pohvalio je organizaciju procesa masovne imunizacije i činjenicu da je Srbija u svetskom vrhu po broju vakcinisanih građana.

„To pokazuje ozbiljnost države, da je mudra odgovorna i promišljena politika našeg rukovodstva. I tu mogu da pomenem Aleksandra Vučića nekoga ko je najzaslužniji za ovakve rezultate kada je reč o vakcinaciji zato što je mudrom odgovornom i promišljenom politikom doveo Srbiju u ovu situaciju u kojoj se danas nalazi,  a to je da samo lider po broju vakcinisanih ljudi“, istakao je Marković.

Oštro je kritikovao TV N1 zbog “lažne vesti“ koja se odnosila na punkt za vakcinaciju Belekspo centra u Beogradu.

 „Kada ne postoje argumenti u političkoj borbi, onda politički protivnici, ovog puta oličeni u nekim medijima, u nedostatku realne kritike kada su svesni da ne mogu da ospore rezultate da je Srbija lider u vakcinaciji i rezultate i Aleksandra Vučića, onda hajde da izmislimo lažnu vest“, naglasio je Marković.

Optužio je  deo opozicije okupljene oko Dragana Đilasa da isključivo vode kampanju protiv Aleksandra Vučića i da je ideja da predsednika Srbije treba napasti po bilo koju cenu i na bilo kojoj temi.

„Nikakav program, ideju, politiku, imamo samo golu mržnju prema Aleksandru Vučiću i sa lažima i izmišljotinama žele da uruše njegov rejting“, ocenio je Marković rekavši da se Đilas i deo opozicije koji on kontroliše ponaša kao opozicija državi i narodu.

Marković je komentarisao i status Vojske Srbije podsetivši da je sajt Global Fire Power koji rangira zemlje prema vojnoj snazi svrstao Srbiju na 61. mesto u svetu od 139 rangiranih zemalja i naveo da smo na zapadnom Balkanu prvi i neprikosnoveni.

„Jaka i snažna vojska čine jaku i snažnu državu koja je faktor mira i stabilnosti u regionu. Jačanjem vojske, dirketno čuvamo i mir i stabilnost, zato što nećemo ratove“, poručio je narodni poslanik Marković.

Dodao je da država ulaže u opremanje ali i standard pripadnika Vojske Srbije o čemu svedoči i odluka da se profesionalnim vojnicima po ugovoru, podoficirima, zarade povećaju za ukupno 15%.

Najavio je da se do kraja godine očekuje definisanje predloga o vraćanju obaveznog vojnog roka istakavši da će o tome odlučivati isključivo struka jer je reč o kompleksnoj problematici.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet