Akcija prikupljanja pomoći Svratištu za decu i Svratištu za beskućnike

Udruženje građana “Novi Sad”, pod sloganom “Nikad ne znaš kome si okrenuo glavu”, pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći Svratištu za decu i omladinu i Svratištu za beskućnike. Građani i društveno odgovorne kompanije mogu do 20. novembra da doniraju odeću, obuću, sredstva za ličnu higijenu i konzerviranu hranu, a volonteri će doći do njih da pokupe donaciju.

Volonteri udruženja ističu da se ova akcija sprovodi već godinama i da je odziv sugrađana uvek bio velik. Apeluju na ljude da nastave pomagati drugima jer pored nadolazeće zime problem predstavlja i pandemija i svedoci smo da se mnoge države Evrope ponovo zatvaraju. Zato je važno obratiti pažnju na najugroženije slojeve stanovništva i ne okretati glavu od drugih jer ne znate da li će i vama sutra biti potrebna pomoć.

Svratište za decu i omladinu je otvoreno pre jedne decenije u okviru nevladinog sektora, da bi nakon pet godina rada postalo deo Programa unapređenja socijalne zaštite Grada Novog Sada i samim tim deo gradskog Centra za socijalni rad. Tokom zimskog perioda u toj ustanovi bude i pedesetak korisnika dnevno. Svratište služi za decu koja rade i prose na ulici i koja tamo mogu biti tokom dana, ali ne mogu prespavati, a nalazi se na Bulevaru oslobođenja 39.

Svratište za beskućnike u Futoškoj ulici 44 služi kao dnevni boravak gde korisnici mogu da dobiju suvi obrok, da popiju čaj, da se okupaju, da uzmu čistu odeću, ali i da im se pruže usluge socijalnog rada kao što je izrada dokumenata.

Svi koji žele da pomognu mogu da kontaktiraju Udruženje građana “Novi Sad” na telefon 064 294 32 41, mejl ugnovisad@gmail.com ili putem Fejsbuk stranice.

Moguće je i uplatiti donaciju na žiro račun Udruženja: 325-9500600051658-82.

INFO 24 / RTV / Foto: UG Novi Sad

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *