Adamović: Počela je sa saobraćanjem minibus linija na relaciji Barajevo – Guncati – Barajevo

Od nedelje 1. decembra 2019. godine počela je sa saobraćanjem mini – bus linija na relaciji Barajevo – Guncati – Barajevo, a novom linijom provozali su se predsednik GO Barajevo Slobodan Adamović, na čiju inicijativu je i uvedena ova linija, kao i članovi opštinskog Veća Ivan Vasiljević i Nenad Savić i direktor barajevskog pogona Laste Veljko Vukobratović.

Mini-bus će kretati sa glavne Lastine stanice, odakle će ići kroz ulicu Mike Ćurčića, a zatim će skrenuti za Prokić kraj gde su predviđene četiri nove autobuske stanice, što će biti prvi put da autobus prolazi kroz ovaj deo Guncata. Zatim će ići kroz Svetosavsku ulicu do skretanja za Guncate odakle će dalje nastaviti ulicama Slobodana Penezića i Palih boraca. Krajnje odredište biće mu Izvorska ulica gde će se okrenuti i nastaviti vožnju istom trasom, ali u suprotnom smeru (Izvorska, Palih boraca, Slobodana Penezića, Svetosavska, Prokić kraj, Mike Ćurčića, Lastina stanica) i tako će saobraćati ceo dan u intervalu od sat vremena.

Prvi polazak sa glavne Lastine stanice biće u 07:20, a poslednji u 22:28 i ukupno će biti 15 polazaka radnim danima. Vikendom će linija takođe saobraćati, ali u smanjenom obimu, sa 9 polazaka dnevno.

Ivan Vasiljević kaže da je uvođenje ove linije posledica dobre saradnje i komunikacije gradskih i opštinskih vlasti. On je naglasio da je opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom Slobodanom Adamovićem insistiralo na uspostavljanju ove linije da bi građani Guncata konačno dobili redovan i kvalitetan autobuski prevoz. Traženo je da mini-bus po prvi put prolazi i kroz Prokić kraj, kako bi što većem broju stanovnika Guncata bila dostupna nova linija.

Nenad Savić naveo je da je ovo istorijski trenutak za Guncate, jer će meštani ovog sela po prvi put otkako postoji javni prevoz na teritoriji naše opštine dobiti jednu frekventnu liniju, koja će omogućiti da veliki broj ljudi ne pešači po nekoliko kilometara do svojih kuća ili do stanice na glavnom putu kada krenu na posao. Uvođenjem ove linije konačno će biti rešen višedecenijski problem žitelja Guncata.

INFO 24 / Fb stranica Градска општина Барајево

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *