Prijem za bronzanog Nebojšu Đurića i šampiona Mikicu Vesnića

Danas je u kabinetu gradonačelnika upriličen prijem za paraatletičara Nebojšu Đurića i automobilistu Mikicu Vesnića. Đurić je na Svetskom prvenstvu u paraatletici, koje je nedavno održano u Dubaiju, osvojio bronzanu medalju, a Vesnić je ove godine poneo titulu šampiona u TCR Istočna Evropa.

„Danas obeležavamo dva značajna povoda, prvi je bronzana medalja našeg Nebojše Đurića, užičkog i srpskog paraatletičara. Drugi značajan povod je još jedan veliki uspeh našeg velikog asa u automobilizmu Milovana Mikice Vesnića koji je osvojio ovogodišnji šampionat Istočne Evrope.“-naveo je na prijemu gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

„Nebojša je doneo svima nama medalju sa najboljim svojim rezultatom u disciplini bacanja kugle, dok je Mikica jedini vozač iz Srbije koji je osvajao šampionat Istočne Evrope. Mikica je čovek koji je užički sport učinio velikim zajedno sa svojim ocem u prethodnim godinama, on je primer svim mladim Užičanima kao kompletan sportista.“ – rekao je gradonačelnik.

Nebojša Đurić

„Zahvalio bih se gradonačelniku što je danas, kao i svake godine kada dođemo sa medaljama, oraganizivao lep prijem. Ove godine osvojena je bronzana medalja, prva u mojoj karijeri. Sledeće godine nas očekuju još veći izvazovi, Svetsko prvenstvo u Poljskoj, kao i ono glavno što čekamo četiri godine, Olimpijske igre u Tokiju, gde se nadamo lepim rezultatima. Pohvalio bih Grad na dobroj saradnji koja traje već godinama, imamo dobre uslove za trening, jedan od najboljih stadiona i za atletiku i za ostale sportove, kao i halu koje je prilagođena osobama sa invaliditetom.“ rekao je paraatletičar Nebojša Đurić.

Milovan Mikica Vesnić

„Drago mi je da sam danas ovde na prijemu sa kolegama koji su ostvarili izuzetne rezulate, još jedna uspešna godina iza mene, još jedna šampionska titula, ukupno sedam, šest titula šampiona Centralne Evrope i jedna Istočne Evrope. Jedna dosta dinamična i teška sezona. Po prvi put jedan trkački tim Srbije je uspeo da osvoji šampionsku titulu, tu mi je pomogao moj klupski kolega Poljak Jakub Višomirski.“ istakao je automobilista Mikica Vesnić.

Predsednik paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović je naveo da je iza nas jedna veoma uspešna godina.

„Iz Užica je pola naše reprezentacije, i smatram da imamo sasvim dobre izglede da se iz Tokija vratimo sa bar istim brojem medalja kao što smo osvojili na prethodnim Olimpijskim igrama, a to je 9. Glavni sponzor i podrška nam je država i naravno lokalne samouprave i da nije tako ne bi mogli da imamo ovakve rezultate.“ – naveo je Mićović.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *