Vučić sa visoko rangiranim investitorima u Minhenu

„Cilj nam je da Srbiju predstavimo kao zemlju povoljnog poslovnog ambijenta i atraktivnu destinaciju za investitore i da napredujemo sa investicijama“, napisao Vučić na svom Instragram nalogu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Minhenu, u okviru Minhenskog bezbednosnog foruma, sa visoko rangiranim investitorima.

„Cilj nam je da Srbiju predstavimo kao zemlju povoljnog poslovnog ambijenta i atraktivnu destinaciju za investitore i da napredujemo sa investicijama“, napisao je Vučić na svom Instragram nalogu, na kojem je objavio i fotografije sa okruglog stola.

Vučić je juče rekao da će panel sa nemačkim investitorima biti od fantastičnog značaja za Srbiju, kao i da je organizovan uz podršku Vofganga Išingera.

„Spremam se za to i želim da privučemo još nemačkih investitora. Išinger, koji je politička legenda Nemačke i koji ima ogroman ugled u Nemačkoj, je pozvao te investitore da dođu i da Srbija predstavi sebe kao investicionu destinaciju. Da to radite na Minhenskom bezbednosnom forumu, to je od ogromnog značaja“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije istakao je i da je to velika čast i prilika.

Najmoćnijim investitorima predstavio sam šta je danas Srbija

Predsednik Vučić ističe da je u okviru sastanaka u okviru Minehenske bezbednosne konferencije insistirao da na tome da je Srbija ozbiljna, odgovorna i progresivna zemlja, čija ekonomija ide napred.

„Svi su mogli da vide šta je Srbija napravila. To možete da radite samo kada nemate velike prepreke“, naglasio je Vučić.

Predsednik je sa investitorima na ogruglom stolu razgovarao po četam haus pravilima, to jest iza zatvorenih vrata, ali je preneo da im je ukazao na ono što je Srbija danas i da su oni zadovoljni ekonomskim napretkom naše zemlje, stanjem javnog duga koji opada, smanjenom nezaposlenošću, rastom plata i penzija, kao i razvojem infrastruktur, što sve pokazuje veliki napredak.

Vučić navodi da se taj napredak vidi i po kreditnom rejtingu Srbije, što potvrđuje i potpisivanje memoranduma o razumevanju sa Juroklir bankom, kao i to što će nas je JP Morgan stavio već na tzv. Voč listu i što ćemo biti na njegovom indeksu za tržišta u rezvoju.

To su sve stvari koje su od ogromnog značaja za našu zemlju, dodao je predsednik Srbije.

Vučić sa Hanom i o kvotama za čelik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa evorpskim komesarom za budžet i administraciju Johanesom Hanom o širem spektru tema značajnih za Srbiju i region, a posebno, kako je preneo novinarima, o kvotama za izvoz čelika.

„Sa Hanom smo imali dobar sastanak. Pošto je on sada komesar za budžet EU, molio sam ponovo za srpski čelik. Smatrao sam da je to važno za nas, to je ključna stvar, jer je smederevska Železara postala najveći izvoznik i najveća fabrika u Srbiji“, rekao je Vučić novinarima.

On je najavio da će tokom dana imati sastanak i sa Džaredom Koenom, izvršnim direktorom Jigsaw, te kazao da će to, u odnosu na ostale sastanke, biti jedan laganiji, ali da se na agendi njegovih sastanka nalazi i sastanak sa ministrom spoljnih poslova Kine Vangom Jiem.

Rezmimirajući dosadašnje sastanke u okviru Mihenske konferencije o bezbednosti, pomenuo je da je sa v.d. pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Filipom Rikerom razgovarao o američko-srpskim odnosima i o situaciji u regionu.

Prema njegovim rečima, to su bile teme razgovora i sa nemačkim poslanikom Johanom Vadepulom, inače i šefom radne grupe za Zapadni Balkan u Bundestagu,

Najavio je i da će se na popodnevnom panelu, zatvorenom za javnost, o bezbedosti na Balkanu, na kojem će, između ostalih, učestvovati i predstavnici Prištine, kao i uvek snažno boriti za interese Srbije.

Odgovarajući na pitanje novinara da li očekuje žustriji dijalog, kakav je imao prošle godine sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem, Vučić je kazao da to zavisi ko će biti sa njihove strane.

„Meni je bitno da odredim strateški pristup Srbije, a dovoljno sam iskusan da taktiku menjam u skladu sa prilikama i da budemo ne manje uspešni od nekih drugih“, rekao je Vučić.

Panel o bezbednosti na Balkanu „Koordinacija, saradnja, konsolidovanje? Podsticaj napretka zemalja Zapadnog Balkana“ očekuje se danas oko 17.30 sati.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *