Za sigurnije Kraljevo – više od sto miliona dinara za veću bezbednost

Za realizaciju projekta „Sigurniji grad – druga faza projekta“, grad Kraljevo je dobio 100.400.000 dinara iz Projekta „Partnerstvo za lokalni razvoj“, za ulaganje u javnu infrastrukturu u jedinicama lokalne samouprave, čiji promoter je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

Opšti cilj projekta je povećanje javne bezbednosti građana i smanjenje saobraćajnih prekršaja u gradu Kraljevu, a specifični ciljevi su izgradnja elektronske infrastrukture integrisanog sistema tehničke zaštite i javne bezbednosti grada Kraljeva.

Kroz ovaj projekat biće izgrađen integrisani sistem video nadzora: sistem za detekciju prolaska kroz crveno svetlo na ključnim lokacijama u gradu Kraljevu, sistem za merenje brzine vozila, alarmni sistem, sistem digitalnih informativnih i SOS tačaka, kao i sistem kontrole pristupa u jednoj softverskoj platformi.

Grad Kraljevo je jedna od 39 lokalnih samouprava koje su dobile sredstva konkurišući na Javni poziv za prijavu projekta za podršku unapređenja lokalne infrastrukture – Projekat Partnerstvo za lokalni razvoj – Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu (na osnovu Finansijskog ugovora Partnerstvo za lokalni razvoj između Republike Srbije i Evropske investicione banke).

Nakon izrade tehničke dokumentacije biće tačno određene lokacije na kojima će biti postavljena oprema.
Iz budžeta Republike Srbije grad Kraljevo je u julu 2019. godine, za projekat „Uspostavljanje sistema video nadzora za kažnjavanje saobraćajnih prekršaja u gradu Kraljevu“, dobio bespovratno 26.121.996 dinara, na konkursu koji je realizovao Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj.

Ova sredstva su bila namenjena uspostavljanju video nadzora za kažnjavanje saobraćajnih prekršaja u našem gradu odnosno prepoznavanje tablica na tri ključne raskrsnice – Dimitrija Tucovića – Vojvode Putnika i Dositejeva, Pljakina-Beogradska, Vojvode Putnika-Miloša Velikog.

INFO 24 / Foto: FB Др Предраг Терзић

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *