Vučević: I za Srbiju i SNS je važno da Vučić nastavi da radi

Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je za Srbiju, a i za SNS veoma bitno da predsednik Aleksandar Vučić nastavi da obavlja posao kojim se bavi – da menja stvari na bolje.

Vučević je ponovo uporedio predsednika Srbije sa fudbalerom Barselone Lionelom Mesijem i dodao da je Vučić srpski Mesi i da ga ne treba menjati.

Gostujući na TV Hepi, Vučević je pecizirao da takvo mišljenje o predsedniku ima većina članova SNS.“Vučić nije neko ko je politički istrošen, neko kome pada kredibilitet, čovek je koji je nesporno prepoznat u narodu kao lider, menja stvari na bolje. I da mi promenimo čoveka na pola utakmice ne znam zbog čega, ne mogu da razumem i iskreno sam protiv toga“, rekao je Vučević i dodao da nema logike zašto bi SNS menjala Vučića.

Govoreci o situaciji na KiM i današnjoj poseti specijalnog izaslanika za KiM Ričarda Grenela, Vučević smatra da će se pritisci nastaviti, ali da svima mora da bude jasno da kada dođe do sporazuma, on ne može da bude na isključivu štetu Srba.“Očekuje nas novi talas pritisaka, videćemo šta će Priština uraditi, po pitanju taksi koje moraju biti ukinute“, rekao je Vučević i dodao da kao što se Priština bori za svoj integritet, i Srbija se bori za svoj i integritet i nacionalni identitet.

Dodao je da je sve što se do sada nudilo Beogradu kao rešenje u odnosima sa Prištinom bilo protiv interesa Srba i Srbije.“Mislim da će se nastaviti pritisci, i presednik i vlada i svi treba da kažu da smo za postizanje sporazuma, ali da on ne može da bude na štetu ili isključivu štetu Srbije i srpskih interesa“, rekao je on i ocenio da je Srbija oštećena do sada toliko da za to može biti primer u udžbenicima.

Podsetio je da Srbija brine o Srbima na KiM, ali i tome šta će biti sa Srbima u CG, sa SPC, RS i srpskim opštinama u Federaciji BiH šta ćemo sa to malo Srba u Hrvatskoj.“Bilo bi lepo da Srbi ostanu i opstanu pod srpskim imenom“, rekao je potpredsednik SNS i dodao da su svi svesni da bi lakše bilo drugačije. Iz tog razloga, kako je dodao, 2021. godina biće vrlo teška za srpski narod, zbog popisa, kada ćemo dobiti novu sliku koliko nas ima.

Govorio je da je Vojvodina doživela devastaciju i degradaciju nakon 2000. i da to nije ona Vojvodina o kojoj smo učili. Da je sve prodavano za „tepsiju ribe“ tajkunima, drugarima, da je posebno ugrožen juzni Banat i severni.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *