Vučić: Mogu da mi prete, ali pretnjama neće srušiti puteve i fabrike

Opozicija pretnjama da ću završiti kao Aleksandar Obrenović neće sruštiti izgrađene autoputeve i fabrike, poručio je predsednik Vučić i istakao da je siguran da građani znaju kojim putem Srbija ide.

Komentarišući nove pretnje koje su mu upućene na društvenim mrežama, te na pitanje novinara kako vidi to što su Boško Obradović i njegove pristalice rekli da će da završi kao Aleksandar Obrenović, rekao je da to neće promeniti činjenicu da su sada plate i penzije veće nego ikada.

„Što se tiče ovih što prete da ću da završim kao Aleksandar Obrenović ili kao Aleksandar Karađorđević, pošto su verovatno svakog Aleksandra našli da je isto završio… jedan sa mecima u sebi, a drugog smo junački onako izboli 52 puta, pa ga još bacili preko terase….Hoće li time da sruše autoputeve i činjenicu da su kada su otišli sa vlasti ostavili nenormalne dugove i fabrike puste, a da danas otvaramo fabrike u svim gradovima“, zapitao je Vučić.

Oni neka rade svoj posao, nemam problem sa tim, ali sam uveren da građani vide kojim putem ide Srbija, poručio je predsednik.

Sa Merkel danas o KiM i evropskom putu

Aleksandar Vučić najavio je da će sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarati pre svega o Kosovu i Metohiji i evropskom putu Srbije.

On će, kako je najavljeno, kasnije danas razgovarati s Merkel telefonopm.

Vučić je, nakon ohttps://studiob.rs/vucicsa-merkel-danas-o-kim-i-evropskom-putu/tvaranja radova na Moravskom autoputu, upitan o čemu će razgovarati sa kancelarkom kazao da će svakako da pomene KiM, evropski put Srbije, ekonomsku i svaku drugu bilateralnu saradnju sa Nemačkom.

„Šta će ona mene da pita, to morate nju da pitate“, dodao je on.

Osvrnuo se na jučerašnje razgovore sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, prenevši da je sa njim, na inicijativu šefa ruske države, u dva ili tri navrata razgovarao nasamo, ali da sadržaj tih razgovora ne može da obelodanjuje.

Kakva kampanja,nisam ja crtao mete vama,već vi meni

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije znao za organizaciju skupova podrške njemu u nekoliko gradova, te zamolio ljude da se ne okupljaju, već samo da nastave da rade, jer, ističe, rad niko ne može da pobedi.

„Molim ih da ne organizuju te skupove. Beskrajno sam im zahvalan, jer, iako me nisu pitali, to pokazuje da ti ljudi imaju neku emociju, a pre svega da su zabrinuti za budućnost svoje zemlje“, rekao je Vučić u Šapcu komentarišući skupove podrške njemu.

„Molim ih da to ne rade više. Ne mogu oni meni ništa. Ne možete da pobedite nečiji rad. Možete da crtate šta god hoćete, 100 snajpera da uperite, ali rad ne možete da pobedite“, istakao je predsednik.

Vučić je rekao i da se nasmeje na komentare kako se vodi kampanja protiv njegovih političkih protivnika zbog crtanja meta.

„Piše jedan stručnjak, tajkun, predstavniku iz EU da li zna u kojoj je zemlji bio i kako se ovde vodi hajka potiv njih. A, ja kažem – samo nastavite. Nisam ja vama crtao mete, nego vi meni. I ja kažem da je to s metama u redu, a oni pominju hajku. To je ta perverzna inverzija, kojom se svakodnevn služe“, rekao je Vučić.

Ponovio je molbu svojim pristalicama da ne organizuju skupove, jer će odgovor na sve dati građani na izborima.

„A, ta želja koja postoji kod drugih da sprečaju slobodu okupljanja onima koji drugačije misle… Toga smo se naslušali u prethodnom periodu“, rekao je Vučić.

Nama priznanje ne treba,normalizaciju očekujem,ali nema dijaloga

Nama priznanje Prištine ne treba, normalizaciju i ja očekujem, ali Priština opstruiše razgovore i dijalog, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Uz podsećanje da je Beograd uvek spreman da nastavi razgovore po pitanju KiM sa albanskom stranom, čim ukinu takse, on je tako, na molbu novinara, prokomentarisao izjavu Metjua Palmera da SAD žele da vide potpunu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, što bi, precizira Palmer, značilo međusobno priznanje.

„Mi ne čeznemo za njihovim priznanjem, a što se tiče normalizacije i ja to očekujem, ali nikako da dođu. Dobro bi bilo da nastavimo razgovore, iako nisam preveliki optimista“.

Vučić je rekao, takođe, da smo mi uvek spremni da razgovramo ako ukinu takse i poručio:“Znaju put, da onda dođemo i počnemo da razgovaramo“.

Šabačke vlasti bojkotuju i izbore i rad

Svečanom obeležavanju početka izgradnje autoputa Ruma-Šabac-Loznica nije prisustvovala šabačka vlast, niti predsednik opštine Šabac Nebojša Zelenović, a predsednik Aleksandar Vučić na to kaže da oni izgleda bojkotuju i izbore i rad.

Na pitanje kako komentariše to što na događaju nije bilo predstavnika vlasti u Šapcu, koji tvrde da neće da učestvuju u predizbornoj kpampanji, Vučić je odgovorio„Lepo neće da učestvuje u predizbornoj kampanji. On je za bojkot izbora i rada“.Dodao je da on nema problem s tim.

Vučić o izjavi Lazanskog: Videćemo kada dođe vreme

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će pitanje moguće zajedničke proizvodnje oružja sa Rusijom biti razmatrano kada dođe vreme.„Ako budemo mogli u redu, ako ne budemo, videćemo kada dođe vreme“, dodao je Vučić, upitan za izjavu ambasadora u Rusiji Miroslava Lazankog da je to bila tema razgovora u Sočiju.

Tako je odgovorio na pitanje novinara o pisanju medija da će Srbija sa Rusijom proizvoditi oružje rekao da se svašta pojavljivalo u medijima.
„E šta se sve u medijima pojavilo, majko rođena. Ali ako Miroslav Lazanski to zna, to je kredibilan izvor“, našalio se on.
Ukazao je da su postojale naše ideje da se napravi neka vrsta saradnje po pitanju tehnike nezavisnog vešanja, osovinskog spajanja u kamionima, što bi, kaže, bilo vrlo važno u budućnosti

INFO 24 / Foto: infokg.rs

One thought on “Vučić: Mogu da mi prete, ali pretnjama neće srušiti puteve i fabrike

  1. Wow, amazing weblog structure! How lengthy have you ever been blogging for?
    you made running a blog look easy. The full glance of your
    site is wonderful, as well as the content! You can see similar here najlepszy sklep

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *