Vučić: Puno prostora za pospešivanje saradnje sa Belorusijom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da Srbija sa Belorusijom ima mnogo prostora za dalje produbljivanje ekonomske saradnje i povećanje trgovinske razmene na pola milijarde dolara.

Vučić je rekao da je srećan što ponovo može da ugosti u Srbiji svog beloruskog kolegu, jedinog političara koji je Srbiju posetio za vreme NATO bombardovanja.

„Nikada nećemo zaboraviti vašu posetu 1999. godine. Bili ste jedini svetski lider, koji je u trenutku kada je Srbiji bilo teško, došao i želeo da pokaže koliko voli srpski narod i našu Srbiju“, rekao je Vučić.

Srpski narod, naglasio je Vučić, voli beloruski narod i poštuje sve što je Lukašenko uradio i napravio od njegove zemlje.

„Želimo da sačuvamo najbolje odnose između naših prijateljskih naroda i država. Naši politički odnosi su iskreni, otvoreni, prijateljski i bratski, što se ekonomskih odnosa tiče trgovinska razmena raste. Još mnogo toga možemo da radimo da bi uvećali rekonomsku razmenu do 500 miliona dolara na godišnjem nivou“, rekao je Vučić.

Vučić je izrazio uverenje da će uz podršku Lukašenka, njegovu energiju, rad i trud, taj posao moći da se obavi.

„Vama hvala na dolasku u Srbiju. Nama vaša poseta mnogo znači i molimo vas da češće dolazite u našu zemlju“, istakao je Vučić.

INFO 24 / Tanjug

One thought on “Vučić: Puno prostora za pospešivanje saradnje sa Belorusijom

  1. Wow, wonderful blog layout! How lengthy have you ever been running a blog for?

    you made blogging glance easy. The entire look of your web site is excellent, let alone the content!
    You can see similar here sklep online

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *