Održana 62. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Članovi Opštinskog veća opštine Priboj zasedali su 29. novembra po 62. put u ovom sazivu. Na dnevnom redu našlo se sedam tačka, koje su pribojski većnici bez mnogo rasprave jednoglasno prihvatili.

Iako je u Opštini Priboj vidan sve veći napredak, i u prometu nepokretnosti, odnosno da se beleži postepen ali stalni rast što je rezultat evidentnog ekonomskog oporavka i otvaranja novih radnih mesta, stav Opštinskog veća je, da prosečna cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za narednu 2020. godinu ostane ista kao i prethodnih godina.

Članovi Opštinskog veća bili su mišljenja da su usvojene cene zaista niže u odnosu na realno stanje na tržištu, ali su svojom odlukom želeli da, prvo, većim nametima ne otežavaju svojim građanima život, i drugo, da ovako prikladnom odlukom, između ostalog, pospeše dolazak novih investitora u Priboj koji će otvarati nova radna mesta, zapošljavati naše sugrađane, čime će standard u našoj lokačnoj samoupravi biti podignut na još veći nivo.

Najbolji pribojski studenti i naredne godine povodm Dana opštine mogu očekivati novčane nagrade. Članovi OV Opštine Priboj danas su doneli odluku o raspisvanju Konkursa za dodelu nagrada talentovanim studnetima. Uslovi konkursa su ostali isti kao i prthodnih godina – da su studneti najmanje treće godine osnovnih akademskih studija ili su studenti master akademskih studija, da su redovno upisivali godine studiranja na teret Budžeta Republike Srbije, da su u dosadašnjem studiranju imali prosečnu ocenu najmanje 9,00, da imaju prebivalište na teritoriji opštine Priboj najmanje pet godina i da nisu u radnom odnosu.

Kao i ranijih godina ovom stimulativnom merom merom lokalne samouprave biće obuhvaćeni i najbolji studenti iz bratske opštine Prilužje na Kosovu i Metohiji.

Članovi Opštinskog veća opštine Priboj na današnjoj sednici dali su i saglasnost PU Neven za otvaranje nove jaslene grupe u objektu Vrtića Vodovod, a u Neven odobreno je i produženo radno vreme do 16,30 sati, umesto do dosadašnjih 16 sati.

Članovi Opštinskog veća Priboj danas su dali i saglasnost na zahtev profesionalnog upravnika stambene jedinice Limska 31 na visinu troškova sa kojima stanari učestvuju u finasiranju održavanja zgrade, a kada je u pitanju žalba jednog našeg sugrađanina na Rešenje Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, imovinsko-pravne i komunalno-stambene poslove o uklanjanju privremenog objekta, Veće je ponovo podržalo stav Opštinske Službe, kojim se vlasniku nalaže uklanjanje privremenog objekta sa navedene lokacije.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

INFO 24

One thought on “Održana 62. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *