Brnabić: Ne stižemo od lažnih afera da pričamo o rezultatima

Premijerka Ana Brnabić izjavila je  da opozicija fabrikuje veliki broj afera kako bi sprečila vlast da govori o postignutim rezultatima, te da će savetovati svoje ministre da na svaku od izmišljenih afera odgovore rezultatom koji su postignuti u korist građana.

Brnabić je u parlamentu, na pitanja poslanika u vezi sa Krušikom, rekla da je na nadležnim organiza da kažu šta imaju po tom pitanju, ali i dodala da je pravljenje slučaja oko Krušika indikator, pa i kompliment za sve što je urađeno za namensku induistriju.

“Dok nije bilo namenske industrije – nije ni bilo afera. Ja to vidim kao napad na namensku“, istakla je premijerka.

Navela je da je namenska danas mnogo jača, solidnija, donosi prihode u budžet, zapošljava ljude i to ne sa malim platama, te da će se sa ulaganjima to nastaviti.

Premijerka je poručila da je pravo opozicije da pokušava da fabrikuje veliki broj afera kako bi sprečili vlast da govori o rezultatima postignutim od 2014. godine.

“Ali, samo u poslednjih deset dana koliko je bilo fabrikovanih afera… Krušik, pa dokrorat Malog, pa Nebojša Stefanović…”, primetila je premijerka.

Kaže da joj politički protivnici daju ultimatum sa smeni Sinišu Malog, a da nisu ni sačekali obrazloženje etičke komisije BU.

Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

“BU još uvek nije dao obrazloženje zašto su odbacili izveštaj na 700 strana stručne komisije. Ali, to je vladavina prava, oni to znaju, pa traže smenu… Već sam i u skupštini rekla – tražićete komisiju, dok ne dođete do jedne na koju možete da izvršite pritisak da donese odluku kakvu vi želite. I tako je bilo”, rekla je Brnabić.

Spomenula je i navode da je ministar Aleksandar Vulin posetio fabriku organske hrane “Jovanjica”, gde je nedavno otkrivena plantaža marihuane, za šta se, kaže, juče čulo i da je to „potencijalno najveća afera u istoriji Srbije“.

“Svojevremeno je tamo bio Vulin u poseti. Svojevremeno je tamo bilo i Panonsko more, pa šta sad to tačno znači?”, rekla je Brnabić.

Poručila je da predstavnici vlasti, ne samo da ne mogu da odgovore na toliki broj afera koje produkuje opozicija, već je problem što ne mogu da govore o rezultatima i najavila da će savetovati ministre da ne odgovaraju na afere, već da odgovaraju postignutim rezultatima.

“Reč je o hiperinflaciji afer, tako da nova poklapa prethodnu koju ste izmislili”, rekla je Brnabić i ironično predložila je opozciiji da prijave još jednu „nezavisnim medijima“.

„Ja sam jako volela organski paradajz iz “Jovanjice“ što znači da sam, pretpostavljam, kao predsednica vlade finansirala narkotrafikante. To je još jedna velika afera u istoriji Srbije, pa možemo sledeći put i o tome da razgovaramo”, navela je ona.

“Nisam stigla da kažem, i ubila bih se da sam izašla iz skupštine da ne ponovim ono što je Vučić rekao danas – da je prvi put nezaposlenost u Srbiji jednocifrena – 9,5 odsto”, rekla je Brnabić.

Dodala je da će ekonomski rast biti 3,5 dosto najmanje, kao i da je u prvih devet meseci zabeleženo 2,8 milijardi evra direktnih stranih investicija, što je 33 odsto više nego prošle godine.

“Da li vi razumete koliko mi ne stižemo da govorimo o tim stvarima koje su građanima važni? Zaista nenormalno i, na kraju krajeva, mi smo nenormalni što ne govorimo o rezultatima nego skačemo da branimo stavri za koje pokažete dva papira, a onda vidite da to nema nikavog smisla”, rekla je Brnabić.

“Što se tiče Krušika, samo napred, vi imate nadzor nad nezavisnim telima, držite pravosuđe, kao i pravosuđe sve nas, u jednom kontrolnom mehanizmu. Molim vas insistirajte, mi znamo da ćemo mi da insistiramo da se sve stvari razjasne, jer smo ponosno na stvari koje radimo, energiju koju ulažemo i na rezultate”, zaključila je Brnabić.

INFO 24 / Foto: GETTY IMAGES

One thought on “Brnabić: Ne stižemo od lažnih afera da pričamo o rezultatima

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *