80 novih parking mesta u krugu Zdravstvenog centra

Završena je izgradnja parkinga u krugu Zdravstvenog centra u Užicu. Po rečima gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića, ovaj parking kapaciteta 80 mesta, urađen je kako bi se rešio višegodišnji problem koji su pacijenti i zaposleni u Centru imali zbog nedostatka parking mesta.

Sredstva za izgradnju su, osim Grada Užica i Zdravstvenog centra, donirali i firma Transkop Čajetina, koja je uradila sve pripremne radove, i užička Niskogradnja koja je postavljala ivičnjake i uradila asfalterski deo posla.

Petković: „Grad Užice će finansirati izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju Zdravstvenog centra“

Gradonačelnik je podsetio i da je u gradskom budžetu za narednu godinu odvojeno 50 miliona dinara, a isto toliko će biti izdvojeno i u budžetu za 2021., za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju Zdravstvenog centra, koju će sa 20 miliona evra finansirati država. Ta rekonstrukcija će umnogome doprineti boljem i efikasnijem funkcionisanju Zdravstvenog centra, ali će, kako navodi gradonačelnik, i omogućiti bolje uslove lečenja svim pacijentima.

Petković:“Rekonstrukcija Zdravstvenog centra će biti sigurno najznačajnija investicija u Užicu u prethodnih nekoliko decenija.“

Trenutno se završava projektna dokumentacija za rekonstrukciju prijemno-urgentne službe i trauma centra što je takođe finansirao Grad sa 3,2 miliona dinara. Obzirom da se očekuje da dokumentacija bude gotova do kraja februara naredne godine, tada će biti i započeti radovi.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *