36. sednica Skupštine grada Užica: Usvojen treći ovogodišnji rebalans budžeta

Užice, 26. novembar: Prema usvojenom rebalansu gradski budžet sada iznosi 3,127 milijarde dinara ili 285 miliona više od onog osnovnog iz decembra prošle godine.

Treći rebalansom budžet je uvećan za 42 miliona dinara i taj novac biće upotrebljen u investicije u oblasti infrastrukture i čišćenje i uređenje grada. U skladu sa dinamikom izvršenja pozicija i radova, izvršene su i preraspodele između postojećih budžetskih aproprijacija. Na ovoj sednici prihvaćen je i izveštaj o devetomesečnom izvršenju budžeta i o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja gradskih javnih preduzeća.

Usvojeni su godišnji program Predškolske ustanove, njihov izveštaj o radu u prethodnoj radnoj godini, kao i izmene programa poslovanja Stana, Velikog parka i Užice razvoja. Određena je prosečna cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti koja se primenjuje kod utvrđivanja poreza na imovinu za narednu godinu i usvojene odluke o gradskim upravama i o neizgrađenom građevinskom zemljištu na teritoriji grada a koje se koristi isključivo za gajenje biljaka, sadnog materijala i šuma kako bi se kod osnovice za porez na imovinu svrstalo u poljoprivredno, odnosno šumsko zemljišta.

Odlučeno je da se pravo svojine zemljišta i neporektnostima na Aerodromu Ponikve sa grada Užica prenese na Republiku Srbiju i prihaćeni su posebni uslovi za izdavanje informacije o lokaciji i lokacijskim uslovima na prostoru Generalnog plana Užica.

Dr Danijeli Marinković produžen je mandat v.d. direktora Doma zdravlja i izvršena imenovanja i izmene u upravnim i nadzornim odborima, školskim odborima i savetima roditelja i za zaštitu i unapređenje životne sredine.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *